Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

Fredagsbrevet 07.05.21

Tilbudet for kulturskolen neste år legges ut snart. Siden tjenesten nå skal kjøpes legger vi ut noen flere valg. Vi håper at mange melder seg på. Mer info om tilbudet vil bli lagt ut når vi ser påmeldingene.

Halden danseskole (lokal DKS) har workshop med 6. – 10.trinn førstkommende mandag. De skal ha det klassevis med ca 45 min hver. Ingen skal miste svømmetimer. Tirsdag er det samme opplegg for 1. – 5.trinn. Husk innesko.

Søknadsfristen for påmelding til SFO for skoleåret 2021/22 er gått ut. Dere kan fortsatt søke, men senest innen 1. juni.

Skolen hadde 50-års jubileum i fjor, men feiringen ble begrenset grunnet covid-19. Forestillingen ble filmet. Vi vil ikke kunne ha noe visning før sommeren heller, men FAU lurer på om vi kan legge ut filmene digitalt for en kort periode. Skolen kan legge ut dette på en delvis lukket måte. Jeg sier delvis for det vil alltid være mulighet for å ta opp en film og spre den. Om vi hadde forestillingen som planlagt på skolen så ville det også være mulig å filme med f.eks mobiltlf eller annet. I filmen som skulle i utgangspunktet vært vist som film ser vi blant annet elever som intervjuer ordfører, tidligere ordførere og mange andre. Danseforestillingen har vi filmet og det eneste vi har uten elever er bilder fra utstillinga av 50-år med...

Fredagsbrevet 30.04.2021

9.trinn var på tur ved Lindtjern på Moane torsdag. Det ble laget chili con carne over bål og i tillegg hadde de aktiviteter som luftgeværskyting, kubbespill og natursti med spesiel vri (her skulle man finne gjenstander som ikke hørte til i skogen). Alle bidro til en vellykket tur og været var også bra.

Aldersblandingen er nesten på plass og neste fredag vil vi legge ut hvordan det blir delt neste skoleår.

FAU har ordnet med en hyggelig hilsen til alle elever på skolen. Jeg synes dette er en flott og rørende hilsen og jeg setter stor pris på at FAU har ordnet med dette. Elevene har mottatt gaven i dag. Jeg håper at alle får med seg kortet hjem selv om de skulle spise opp det andre.

Kulturskolen vil som tidligere nevnt organiseres på en annen måte fra august 2021. Dette vil det også komme mer info om i neste fredagsbrev.

Fredagsbrev 16.04.2021

Busstransport og smittevern har vært et stort tema i møter i Viken den siste tida og vi minner om at det forsatt skal brukes munnbind på bussen av barn eldre enn 12 år. Vi anbefaler også at det tilstrebes å sitte spredt. Ofte er det god plass på bussen.

Svømmehallen åpnes endelig for elevene igjen.

Elever på ungdomsskolen har lov til å gå på butikken selv om det er begrenset pga covid-19. Vi minner om skolens ordensreglement og det er ikke lov med godterier på skolen uten at dette er avtalt (noe vi gjør unntaksvis ved for eksempel heldagsprøver og siste skoledag før sommeren).

Fredagsbrevet 09.04.2021

4.klasse er i gang med å samle inn batterier i forbindelse med den nasjonale batterijakta. Her er det flott med alle bidrag som kan være med på at de får samlet inn mest mulig batterier.

Elevbedriften «Snekkersnuppene» som meldte seg på til fylkesmesterskapet i Viken for elevbedrifter i ungdomsskolen, har kommet til finalen. De har meldt seg opp i flere kategorier, og på mandag er det digitale intervjuer og kåringer. Det er hard konkurranse og mange ulike bedriftsideer rundt omkring på skolene i Viken, så vi er stolte av Thea og Lise i 9.kl. som har kommet så langt i konkurransen. Bedriften produserer fine trekasser i ulik størrelse til oppbevaring/ interiør. Samarbeid med lokalt næringsliv «Løvtrespesialisten» i Aremark og «Stangeskovene» gjør at trebordene blir utnyttet maksimalt og resultatet blir vakre treprodukter. Lykke til videre i konkurransen!

Skolen fådeles fra og med neste skoleår. Jeg har tidligere nevnt at dette skjer grunnet redusert elevtall. I forhold til det praktiske så driver vi med planleggingen nå. Pr. nå synes det klart at 1. og 2. trinn slås sammen. Det samme gjelder 3. og 4.trinn. Når det gjelder mellomtrinnet og ungdomsskolen så er vi litt i tvil. Her går vi videre med to muligheter enten full aldersblanding (5-7 og 8-10) eller en mellomløsning (5 og 6, 7, 8 og 9, 10). Slår vi tre trinn sammen blir det tilsammen ca 40 elever og da kan man ev ha 5 - 7 A og 5 - 7 B. Vi får hjelp av en skole veldig lik oss (1. - 10.klasse og like mange elever) som gikk igjennom den samme prosessen for 8 - 10 år siden. Målet er å ha en timeplan ferdig rundt 17. mai. Da må alt være klart og derfor jobbes det mye rundt fådeling disse dager. Alle lærerne har blant annet lest en bok ("Nærmiljøskoler og aldersblanding") som omhandler temaet. En viktig faktor når vi ser på inndelinga av klasser er de sentrale læreplanene. Her er det i alle fag (unntatt matematikk) inndelt i hva eleven skal kunne etter 2. trinn, etter 4.trinn, etter 7.trinn og etter 10.trinn.

Fredagsbrevet 26.03.2021

Torsdag hadde 9.trinn påskelunsj i Mat, helse og ernæring. Pai, eggsalat, pålegg og rundstykker ble servert på at flott påskepyntet bord. Samme dag bakte 4.trinn boller og alle fikk smake - til og med rektor og jeg kan bekrefte at det var kvalitetsprodukter.

Politiet har kontaktet meg i dag og vi oppfordrer foresatte til å følge ekstra med ungdommene og hjelpe til så det går bra. Forrige helg rapporteres det om mulig alkohol i omløp blant 14 - 16 åringer på Skjæra. Ta gjerne en tur innom Skjæra, skolen, idrettshallen og andre samlingssteder for å se at ting går greit.

5. - 7.trinn har hatt forballturnering i dag. Selv med noen restriksjoner grunnet covid-19 ble det et bra arrangement. Jentene i 7. klasse og guttene i 6. klasse gikk av med seieren.

Siste dag før påskeferien har blir brukt til mye hygge. Blant annet hadde 5.trinn bålkos i utekjøkkenet og besøk av Petra med lille Noah. 10.trinn hadde også et hyggelig opplegg med litt godt å spise - pizza og kake blir sjelden feil. 9.trinn drev med påskepynt når jeg var innom en tur. 

GOD PÅSKE

Fredagsbrevet 19.03.21

Ungt entreprenørskap: To elever i 9.klasse Thea og Lise driver elevbedriften «Snekkersnuppene EB», og de har i dag levert inn digital presentasjon av sin bedrift og bedriftsidè til fylkesmesterskapet i Viken som ungt entreprenørskap i Viken arrangerer for elevbedrifter. De er med i kåringen i flere kategorier. Vi heier på våre representanter fra Aremark skole!

1.trinn avsluttet uka med en tur til lavvoen i nydelig vårvær. Litt grisete nå når bakken tiner opp i solvarmen, men en fin tur likevel.

Ungdommen er flinke til å bruke munnbind på bussen. Jeg var innom å sjekket alle fire bussene før avgang i går og i dag. 

Kommende skoleårs 1.trinn var på innskriving forrige uke. Det ble et noe redusert opplegg på grunn av covid-19 hensyn, men Lill og jeg fikk snakket med både barn og foresatte.

 

Fredagsbrevet 12.03.21

1. - 7.trinn hadde besøk av DKS på mandag. Elevene bidro med allsang når det ble lagt opp til det. Konserten var en av de første DKS hadde gjennomført på lenge og konserten ble organisert i henhold til smittevernregler. Selv om vi fikk gjennomført dette er det ingen grunn til å slakke på smittevernet enda.

5.trinn var på tur til lavvoen i et forrykende snøvær på torsdag. Kakao og aktiviteter gjorde at de holdt varmen selv om mange ble våte. I dag har busstransporten gått bra tross periodevis svært glatte veier.

Med tanke på smittevern så er det fint at foresatte respekterer at de ikke kan komme inn i skolegården. Så langt har dette gått bra, men vi vil likevel sette opp et sperrebånd som viser hvor skolegårdsgrensa går der det ikke er gjerde. Fint om dere foresatte fortsetter å være flinke og bruker kjørerunden for elevavslipp. Går dere ut av bilen (gjelder vel først og fremst foresatte til de yngste) så oppfordrer vi til at dere holder avstand til hverandre på grunn av smittevern.