Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

Fredagsbrev 16.04.2021

Busstransport og smittevern har vært et stort tema i møter i Viken den siste tida og vi minner om at det forsatt skal brukes munnbind på bussen av barn eldre enn 12 år. Vi anbefaler også at det tilstrebes å sitte spredt. Ofte er det god plass på bussen.

Svømmehallen åpnes endelig for elevene igjen.

Elever på ungdomsskolen har lov til å gå på butikken selv om det er begrenset pga covid-19. Vi minner om skolens ordensreglement og det er ikke lov med godterier på skolen uten at dette er avtalt (noe vi gjør unntaksvis ved for eksempel heldagsprøver og siste skoledag før sommeren).

Fredagsbrevet 09.04.2021

4.klasse er i gang med å samle inn batterier i forbindelse med den nasjonale batterijakta. Her er det flott med alle bidrag som kan være med på at de får samlet inn mest mulig batterier.

Elevbedriften «Snekkersnuppene» som meldte seg på til fylkesmesterskapet i Viken for elevbedrifter i ungdomsskolen, har kommet til finalen. De har meldt seg opp i flere kategorier, og på mandag er det digitale intervjuer og kåringer. Det er hard konkurranse og mange ulike bedriftsideer rundt omkring på skolene i Viken, så vi er stolte av Thea og Lise i 9.kl. som har kommet så langt i konkurransen. Bedriften produserer fine trekasser i ulik størrelse til oppbevaring/ interiør. Samarbeid med lokalt næringsliv «Løvtrespesialisten» i Aremark og «Stangeskovene» gjør at trebordene blir utnyttet maksimalt og resultatet blir vakre treprodukter. Lykke til videre i konkurransen!

Skolen fådeles fra og med neste skoleår. Jeg har tidligere nevnt at dette skjer grunnet redusert elevtall. I forhold til det praktiske så driver vi med planleggingen nå. Pr. nå synes det klart at 1. og 2. trinn slås sammen. Det samme gjelder 3. og 4.trinn. Når det gjelder mellomtrinnet og ungdomsskolen så er vi litt i tvil. Her går vi videre med to muligheter enten full aldersblanding (5-7 og 8-10) eller en mellomløsning (5 og 6, 7, 8 og 9, 10). Slår vi tre trinn sammen blir det tilsammen ca 40 elever og da kan man ev ha 5 - 7 A og 5 - 7 B. Vi får hjelp av en skole veldig lik oss (1. - 10.klasse og like mange elever) som gikk igjennom den samme prosessen for 8 - 10 år siden. Målet er å ha en timeplan ferdig rundt 17. mai. Da må alt være klart og derfor jobbes det mye rundt fådeling disse dager. Alle lærerne har blant annet lest en bok ("Nærmiljøskoler og aldersblanding") som omhandler temaet. En viktig faktor når vi ser på inndelinga av klasser er de sentrale læreplanene. Her er det i alle fag (unntatt matematikk) inndelt i hva eleven skal kunne etter 2. trinn, etter 4.trinn, etter 7.trinn og etter 10.trinn.

Fredagsbrevet 26.03.2021

Torsdag hadde 9.trinn påskelunsj i Mat, helse og ernæring. Pai, eggsalat, pålegg og rundstykker ble servert på at flott påskepyntet bord. Samme dag bakte 4.trinn boller og alle fikk smake - til og med rektor og jeg kan bekrefte at det var kvalitetsprodukter.

Politiet har kontaktet meg i dag og vi oppfordrer foresatte til å følge ekstra med ungdommene og hjelpe til så det går bra. Forrige helg rapporteres det om mulig alkohol i omløp blant 14 - 16 åringer på Skjæra. Ta gjerne en tur innom Skjæra, skolen, idrettshallen og andre samlingssteder for å se at ting går greit.

5. - 7.trinn har hatt forballturnering i dag. Selv med noen restriksjoner grunnet covid-19 ble det et bra arrangement. Jentene i 7. klasse og guttene i 6. klasse gikk av med seieren.

Siste dag før påskeferien har blir brukt til mye hygge. Blant annet hadde 5.trinn bålkos i utekjøkkenet og besøk av Petra med lille Noah. 10.trinn hadde også et hyggelig opplegg med litt godt å spise - pizza og kake blir sjelden feil. 9.trinn drev med påskepynt når jeg var innom en tur. 

GOD PÅSKE

Fredagsbrevet 19.03.21

Ungt entreprenørskap: To elever i 9.klasse Thea og Lise driver elevbedriften «Snekkersnuppene EB», og de har i dag levert inn digital presentasjon av sin bedrift og bedriftsidè til fylkesmesterskapet i Viken som ungt entreprenørskap i Viken arrangerer for elevbedrifter. De er med i kåringen i flere kategorier. Vi heier på våre representanter fra Aremark skole!

1.trinn avsluttet uka med en tur til lavvoen i nydelig vårvær. Litt grisete nå når bakken tiner opp i solvarmen, men en fin tur likevel.

Ungdommen er flinke til å bruke munnbind på bussen. Jeg var innom å sjekket alle fire bussene før avgang i går og i dag. 

Kommende skoleårs 1.trinn var på innskriving forrige uke. Det ble et noe redusert opplegg på grunn av covid-19 hensyn, men Lill og jeg fikk snakket med både barn og foresatte.

 

Fredagsbrevet 12.03.21

1. - 7.trinn hadde besøk av DKS på mandag. Elevene bidro med allsang når det ble lagt opp til det. Konserten var en av de første DKS hadde gjennomført på lenge og konserten ble organisert i henhold til smittevernregler. Selv om vi fikk gjennomført dette er det ingen grunn til å slakke på smittevernet enda.

5.trinn var på tur til lavvoen i et forrykende snøvær på torsdag. Kakao og aktiviteter gjorde at de holdt varmen selv om mange ble våte. I dag har busstransporten gått bra tross periodevis svært glatte veier.

Med tanke på smittevern så er det fint at foresatte respekterer at de ikke kan komme inn i skolegården. Så langt har dette gått bra, men vi vil likevel sette opp et sperrebånd som viser hvor skolegårdsgrensa går der det ikke er gjerde. Fint om dere foresatte fortsetter å være flinke og bruker kjørerunden for elevavslipp. Går dere ut av bilen (gjelder vel først og fremst foresatte til de yngste) så oppfordrer vi til at dere holder avstand til hverandre på grunn av smittevern. 

Fredagsbrevet 12.02.21

SFO har denne uka vært så flinke med å pynte et flott fastelavenstre med fine fjær i alle mulige farger. Det «lyser opp» i skolegården og minner oss om at det går mot påske etter hvert. De har også laget fine små fastelavensris som elevene fikk med seg hjem.

I dag var det kulturell skolesekk digitalt for ungdomstrinnet. Det var en live konsert sendt direkte fra Paris. Det var jazzpreget musikk med to utøvere som spilte musikk inspirert fra ulike deler av verden. Slik tidene er nå, så blir det en annen opplevelse med musikerne enn når de er her på skolen slik vi ellers har i «Den kulturelle skolesekken»

Skøyteisen i ballbingen har vært flittig brukt også denne uka i det kalde vinterværet.

Fredagsbrevet 05.02.21

Kaldt og fint vær har ført til gode forhold for skøyter. Takk til Jon Terje som har ordnet topp skøyteis i ballbingen. Lærere har tatt med seg elever og skøyter til Aremarksjøen og grustaket. Mange har også benyttet vinterværet til andre turer. Turer er nyttig for variasjon og sosial trening. 

Fredagsbrev 22.01.21

Hele skolen går fra neste uke over til gult nivå og skolebiblioteket åpner igjen.

Snøen har blitt flittig brukt selv om den nå er i ferd med å forsvinne. Mange elever i skolen har utnyttet dager med snø.

 

Fredagsbrev 15.01.2021

Skoleåret er nå halvveis og de fleste elevene får sine halvårsvurderinger i dag. For ungdomsskoleelevene er det karakterkortet. 

Barneskolen drives på gult smittevernnivå fra neste uke, mens ungdomsskolen fortsetter neste uke videre på rødt. I praksis betyr ikke dette så mye mer enn at personal på barneskolen kan gå litt mer mellom klasser.

Kulturskolen går også på gult nivå neste uke. Det betyr at øktene nå starter igjen med nøye handhygiene for å unngå smitte.

1 | 2