Detaljregulering for Fange fjelltak.

I henhold til plan- og bygningslovens § 12-8 varsles oppstart av reguleringsplan for Fange fjelltak.

Hensikten med reguleringsplanarbeidet er å legge til rette for uttak av masser/fjelltak. Det har tidligere vært fremmet forslag om reguleringsplan for Fange fjelltak i 2012-13. Dette planforslaget ble stilt i bero etter innsigelser fra både Østfold fylkeskommune (nå Viken fylkeskommune) og Fylkesmannen i Østfold (nå Statsforvalteren i Oslo og Viken). Planområdet er nå avsatt til råstoffutvinning i den nylige vedtatte kommuneplanens arealdel (18.02.2021), og arbeidet med detaljregulering av området tas opp på nytt. 

Planområdet er ca. 55 daa stort og ligger ca. 5 km sør for Strømsfoss på østsiden av Aremarksjøen. Området har adkomst fra Aremarkveien. Berørt eiendom vil i hovedsak være gnr. 7 bnr. 4. 

Tiltaket det nå varsles planoppstart for innebærer ingen utredningskrav etter forskrift om konsekvensutredninger. Tiltaket kommer ikke inn under § 6 i forskriften som lister opp tiltak som alltid skal behandles, og omfattes heller ikke av § 8 som angir at enkelte planer og tiltak skal vurderes etter forskriftens § 10 dersom de har vesentlige virkninger for miljø og samfunn. Kommunen har derfor vurdert at det ikke er behov for konsekvensutredning eller planprogram for dette tiltaket, men at utredninger om og beskrivelser av virkninger skal inngå som en del av planbeskrivelsen til planen. Nærmere vurdering av og begrunnelse for dette finnes i referat fra oppstartsmøtet, se nedenfor.

Innspill til planarbeidet
Kommentarer eller innspill til planarbeidet sendes skriftlig til Areal+ AS v/Hege Ingul på e-post: hege@arealpluss.no, eventuelt pr. post: Storgata 64 A, 2609 Lillehammer. 
Kopi kan sendes Aremark kommune: post@aremark.kommune.no, eventuelt pr. post: Rådhuset, Aremarkveien 2276, 1798 Aremark. 

Frist for å komme med innspill til planarbeidet er 20. desember 2021.

Etter merknadsfristen vil merknader/innspill bli vurdert og eventuelt innarbeidet i planforslaget. Etter at planforslaget er sendt kommunen for behandling vil administrasjonen legge det fram for behandling i Drift- og utviklingsutvalget. Drift- og utviklingsutvalget vil deretter legge planen ut til offentlig ettersyn i minimum 6 uker. Det vil også da være anledning til å komme med merknader til planforslaget