Hjem/Alle tjenester/Kultur og fritid/Yoga

– Dette burde være obligatorisk for alle aremarkinger

Yoga-collage

Sitatet tilhører ikke Hedda Kortnes selv, men en av de mannlige deltakerne på hennes ukentlige yogaklasser på Furulund. 

Onsdager klokken 18:00 og 20:00 har Hedda Kortnes yogaklasser for aremerkingene på Furulund. 

Hun forteller:
– Jeg har en klasse fra 18-19.30. Her er det fokus på pusteteknikker og er en mer rolig variant. Mellom 20 og 21.30 er det mer poweryoga. Denne klassen er også for nybegynnere, men det er mer styrketrening involvert. Du trenger ingen forkunnskaper for å delta. Det eneste du trenger å kunne for å bedrive yoga er å puste, pleier jeg å si. 

Ikke bare damer

Hedda Kortnes har 30 år som danseinstruktør bak seg og har drevet med yoga de siste 10 årene. 

– I år har jeg også fått med en del menn, så yoga er ikke bare for damer. Vi er rundt 10-15 på hver klasse nå, men har plass til 20. Så jeg håper enda flere møter opp 10.januar. Jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne. En av de mannlige deltakerne har sagt at det burde vært obligatorisk for aremarkingene å delta. Det er jo veldig hyggelig å høre. 

Kan oppnå mye

Deltakerne kunne gjerne tenkt seg flere økter med yoga i uka, men foreløpig er det klasser kun onsdager. 

– Man kan oppnå stor forandring bare ved å gjøre det en dag i uka, men jeg oppfordrer også til å få inn litt småting i hverdagen. Jeg pleier å ta pusteøvelser i bilen for eksempel. Små endringer og drypp er bedre enn en total omlegging på veien mot en livsstilsendring.

– Det blir servert en liten smakebit, helst fra naturen, etter hver time. Målet er en helhetlig tankegang med trening av både det psykiske og det fysiske, men også for å vise hvor viktig det er hva vi spiser og forer "maskinen" (kroppen) vår med, sier Kortnes. 

Stressmestring

Under yogaklassene er det de store muskelgruppene som brukes, men også de små som fingre og tær.  Pusteøvelser er essensielt

– Pusteøvelsene øker oksygenopptaket til hjernen. Dette fører til at en blir bedre fokusert i hverdagen og at en mestrer stress bedre. Vi jobber mindre enn før, men stresser mer. Det er viktig å kunne koble av å bare leve i nuet. Det er en stor utfordring for mange. 

Fakta

  1. Yogakursene går over 15 ganger.
  2. Velg mellom sesongkort, klippekort eller drop-in.
  3. Les mer på www.godhelhet.no 
  4. Påmelding: God Helhet AS v/Hedda Kortnes tlf: 41934060 eller mail: heddir@online.no
Tips en venn Skriv ut