Visste du at du kan stemme fra og med 1. juli?

Mette og Ann-Kristin Valg 2019

Dersom du ikke har mulighet til å stemme i den ordinære forehåndsstemmeperioden eller på valgdagen, kan du ta kontakt med kommunen hvor du ønsker å stemme for å avgi din stemme allerede fra 1. juli.

Tidlig forhåndsstemmegivning er et tilbud for å sikre at alle velgere som ønsker, skal få avgitt sin stemme. 

Tilbudet gjelder deg som ikke har mulighet til å avgi din stemme under forhåndsvalget eller på selve valgdagen 9.september. 

Dersom du ønsker å avgi din stemme før forhåndsstemmeperioden, må du ta kontakt med Aremark kommune for å avtale tidspunkt for stemmegivning.

Valgloven sier at en velger som er ukjent for stemmemottaker skal legitimere seg. Ta derfor med legitimasjon når du skal stemme, det er ikke nok å oppgi navn og fødselsdato. Legitimasjon kan for eksempel være pass, førerkort og bankkort med bilde.

Henvendelser i Aremark kommune rettes til rådmann Mette Eriksen mobil 97767430 eller Ann-Kristin Jansson mobil 47454458.

Sentralbord: 69199600

Epost: post@aremark.kommune.no

Fakta om valg:

  • Det er ikke nødvendig å ha med seg valgkortet for å stemme, men det letter arbeidet for valgfunksjonærene dersom du tar det med, og det vil gå raskere for deg å stemme. Har du ikke mottatt valgkortet i posten eller har mistet det, kan du altså møte opp i valglokalet likevel for å stemme.
  • Den ordinære perioden for forhåndsstemmegivning starter 10. august og varer til og med 6. september. Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i landet. 
Tips en venn Skriv ut