I forbindelse med at Aremark jobber for å bli godkjent som trafikksikker kommune utarbeides det en trafikksikkerhetsplan. FAU ønsker at skolen sender ut planen for høring. Se særlig på punktene som har med skole å gjøre. Det er Trygg Trafikk som godkjenner kommuner som trafikksikre og vi har brukt deres mal for trafikksikkerhetsplan. Det er kun lokalt noen mindre tillegg i malen og Trygg Trafikk har hatt utkastet til gjennomsyn. Planen er oppdatert med de tilbakemeldingene vi fikk og nærmer seg nå behandlinger i forskjellige utvalg før kommunestyret gjør det endelige vedtaket.

Den eneste tilbakemeldingen fra Trygg Trafikk vi ikke har lagt inn er "hjertesone". Dette har vi kun sagt kan være aktuelt. De siste årene har Trygg Trafikk arbeidet for "hjertesoner" rundt skoler. Fra sentrale instanser er det et ønske om at barn i større grad skal gå eller sykle til skolen. Dette er positivt i et folkehelseperspektiv samt at det reduserer trafikktettheten ved skolen. Også på Aremark skole er klagene angående trafikk nesten alltid begrunnet med trafikk til skolen. Høy fart, feil parkering, store busser og barn som går i mellom kjøretøy er klager vi får. For å få ned trafikktrykket ved skolen slippes elever av/på et stykke unna skolen. Tanken er at da blir en "hjertesone" rundt skolen og det blir tryggere å gå/sykle til skolen samt at de som blir kjørt også får seg en spasertur til/fra skolen. Alt i alt er det lavt trafikktrykk ved skolen vår sammenliknet med andre skoler. Vi er litt i tvil om "hjertesone" er riktig vei å gå for skolen vår, men det kan ev dere foresatte komme med innspill til gjennom FAU.

Ellers ønsker jeg innspill til skolen pr epost med emne "Trafikksikkerhetsplan" innen 31.10.2023. Her er siste versjon av planen.