Butikkene er risikoområder med tanke på smitteoverføring. Det er nå av største viktighet at man iverksetter gode smitteverntiltak, da butikkene vil være et sted der de fleste må gå før eller senere.

Alle som jobber med matvarer og i butikk bør oppdateres på rutiner for personlig hygiene og fremfor alt hånd- og hostehygiene.

Spesielt fokus bør i tillegg settes på renhold og hyppig desinfeksjon av gelendere, håndtak, betalingsautomater, toaletter/kraner og andre steder der folk berører hyppig (kundvogner og kurver), minimum 3 ganger/dag.

Renholdsrutine bør da være at synlig søl fjernes med absorberende engangskluter som så kastes. Koronavirus er følsom for desinfeksjonsmidler som Virkon, Perasafe og alkohol (overflatedesinfeksjon). Husholdningsklor kan også benyttes i konsentrasjon minimum 0,1% konsentrasjon i renhold.

Hvis dere har mulighet for utkjøring av matvarer er dette et flott tilbud som vil virke som et effektivt smitteverntiltak.

Takk på forhånd for deres medvirkning i felles dugnad for å begrense smittespredning!