Står du i manntallet?
Manntallet gir en oversikt over alle som har stemmerett i en kommune. For å kunne stemme ved høstens valg til kommunestyre- og fylkestingsvalget må du stå i manntallet. Er du bosatt i Norge blir du automatisk ført inn i manntallet i kommunen du er registrert i folkeregisteret som bosatt i den 30. juni 2023. Du kan undersøke om du står i manntallet i kommunen der du bor når det blir lagt ut til ettersyn.

Har du nylig flyttet?
Hvis du har flyttet til en annen kommune og melding om flytting ikke er mottatt i folkeregisteret innen 30. juni, står du fremdeles i manntallet i den kommunen du flyttet fra. Da må du enten forhåndsstemme eller møte opp på valgdagen i den kommunen du bodde i 30. juni.

Valgkort
Valgkortet er en bekreftelse på at du har stemmerett. Dersom du mottar valgkort betyr det at du står i manntallet. På valgkortet står det hvilken kommune du er manntallsført i, hvilken krets du tilhører og åpningstidene i kretsen. Hvis du ikke har mottatt valgkort innen 10. august bør du ta kontakt med kommunen for å sjekke at du står i manntallet. 

Husk å ta vare på valgkortet og ta det gjerne med deg når du skal stemme. Dersom navnet ditt ikke står i manntallet, eller du mener det er andre feil i listene, kan du klage. Klagen skal være skriftlig og den skal være begrunnet. Klagen sendes til valgstyret i kommunen; epost post@aremark.kommune.no eller pr. post til Rådhuset, Aremarkveien 2276, 1798 Aremark.

Manntallet ligger ute til offentlig ettersyn
Manntallet for Aremark kommune blir lagt ut til offentlig ettersyn 11. juli på rådhuset, og vil ligge ute fram til valgdagen 11. september.

Sametingets valgmanntall ligger også ute til ettersyn på samme sted og i samme tidsrom. Klage på samemanntallet skal sendes til Sametinget.

Klage over feil i manntallet sendes: post@aremark.kommune.no.

Hvem har stemmerett?

  • Norske statsborgere som har fylt 18 år innen utgangen av 2023, som er eller har vært registrert i folkeregisteret som bosatt i Norge
  • Statsborgere i Danmark, Finland, Island eller Sverige som har fylt 18 år innen utgangen av 2023, og er registrert i folkeregisteret som bosatt i Norge senest 30. juni 2023
  • Personer som ikke er norske statsborgere, men som har fylt 18 år innen utgangen av 2023 og har vært registrert i folkeregisteret som bosatt i Norge de tre siste årene før valgdagen