Formål
Pris for god byggeskikk og kulturlandskap har som formål å stimulere til god byggeskikk og god forvaltning av kulturlandskap i kommunen og gjennom prisen vise at det offentlige anerkjenner og setter pris på det arbeidet som legges ned på disse områdene. 

Hvem kan få prisen?
Pris for god byggeskikk og kulturlandskap deles ut til enkeltpersoner, ideelle organisasjoner eller grupper med tilknytning til kommunen. Lag, foreninger eller institusjoner i Aremark kan også tildeles prisen. For søknadspliktige tiltak må det foreligge ferdigattest før prosjektet kan nomineres til byggeskikksprisen.

Forslag til kandidater
Enkeltpersoner, lag og foreninger kan sende inn skriftlige og begrunnede forslag på kandidater til kommunen innen 10. oktober.

Begrunnet forslag på kandidater sendes på e-post; post@aremark.kommune.no eller post; Aremark kommune, Rådhuset, Aremarkveien 2276, 1798 Aremark.

Frist 10. oktober. 

Hvordan foregår tildelingen?
Kommunedirektøren (eller dennes representant i utvalget) er i dette arbeidet den som forbereder sak (unntatt offentlighet) om kandidater og legger frem saken uten innstilling. Opplysninger om kandidatene behandles fortrolig inntil prisutdeling skjer. Det er Drift- og utviklingsutvalget som avgjør vinneren.

Når deles prisen ut?
Prisen deles ut på juleveiåpningen 26. november.