Friluftslivets år i Aremark

Skilt til sti

Flere turstier er merket og klar til bruk i friluftslivets år. I tillegg er det flere guidede turer i løpet av året. God tur!

Startskilt - natursti
Startskilt - natursti
Skilt til sti
Familierunden
Eks. på skilting
Skilting
Stolper med spørsmål
Stolper med spørsmål
Logo - Friluftslivets år

Denne våren er flere turstier merket og klar til bruk. Det passer bra når vi er inne i Friluftslivets år.

Nylig ble det satt opp spørsmålstolper på vei ned til badeplassen Skjæra som ligger i sentrum av Aremark. 10 stolper med spørsmål om natur og lokale ting i Aremark. Spørsmålene er på 4 ulike språk: norsk, svensk, tysk og engelsk. Sponset av Barnas Grenseland som er et interreg-prosjekt. Skjæra er en flott, sentrumsnær badeplass med gapahuk, hinderløype, toalett og nå også en aktivitetssti. Passer perfekt for barnefamilier.

I løpet av høsten 2014 og våren 2015 merkes 2 sentrumsnære turstier. Begge tar utgangspunkt fra Furulund.

Familierunden begynner ved Furulund, Sjøvik, via festivalområdet, Kirkeng camping og tilbake til Furulund. På festivalområdet er det en hinderløype. Stien er tilpasset barnevogn. En fin tur for hele familien, derav navnet Familierunden. Følg grønne pil-skilter. Stien er ca 4,2 km lang.

Over Øfsa starter også ved Furulund, følg gangsti til Aremark kirke og sving til høyre mot Tolsby. Følg veien et stykke (ca. 2,5 km) til et grønt pilskilt tar deg til høyre inn i skogen og over Øfsa. Stien er merket gjennom skogen, videre via Skjulstad og Sandbæk, og tar deg frem til Lillebyåsen og lysløypa, ned til Aremark skole og tilbake til Furulund. Denne stien forutsetter gode tursko og at du er vant med å gå turer i skog og mark. Runden er ca. 11 km lang.

Stiene er merket med grønne piler fra den norske turistforeningen. Det vil komme et startskilt ved Furulund med beskrivelse av turene og et kart. Det er dessverre ikke på plass enda.

Aremark Historielag med Øivind Strand i spissen har hjulpet kommunen med å få på plass all merking. De arrangerer også 2 guidede fotturer i år der man kan bli kjent med våre boplasser i kommunen:

Mandag 25. mai. Vårens tur 2. pinsedag går til Nordre og Søndre Svarød, videre til Husa (Svarødkasa) Inn i Sverige til Ulevannsdammen om Neverlund til Kvernmoen. Varighet ca. 4 timer. Ta med kaffe og mat. Fremmøte ved Kvernmoen kl. 10:00. Turleder Øivind Strand Tlf. 97154893

Søndag 23. august Høstens tur går til skyttergrava ved Steinsbrua via en jettegryte opp til Signalen og Bronsjealdergrava. Innom Saga på vei tilbake. Varighet ca. 3 timer. Ta med mat og kaffe. Fremmøte ved skiltet ved Nedre Østensvik kl. 10:00 Turleder Øivind Strand Tlf. 97154893

Lørdag 25. juli er det PILGRIMSVANDRING over GRENSEN fra Nössemark til Aremark. Buss går fra Aremark kirke kl 09.30. Morgenbønn i Nössemark kirke kl. 10.00 Buss går deretter til Dalen, der vandringen begynner. Den følger gamle stier som folk i gamle dager brukte mellom Nössemark og Aremark. Ved framkomsten serveres rømmegrøt og spekemat på Arestad gamle prestegård. Vandringen er ca 14 km lang. Det finnes mulighet til å gå bare deler av strekningen ca 5 km. Ta med mat og drikke. Kontakt Bjørn Østensvig på tlf. 93455512 e-post: ostensvig@halden.net

Vi ønsker deg et fint år ute i naturen i Aremark!

Tips ein ven Skriv ut