Innskriving skolestartere blir tirsdag 14.mai fra 11:00 til 14:00. Foreldrene er med elevene denne dagen. Vi slår sammen besøksdag og innskriving. Da vil det også være klart hvem som blir kontaktlærer for skolestarterne. Dere får i tillegg møte faddere og skolens ledelse. Noe utstyr blir også delt ut. Mer info sendes neste uke.

Torsdag neste uke er en gruppe fra ungdomsskolen med på fylkesmesterskap i elevbedrift. Rakkestadhallen 10:30 til 15:45. Der vil konkuransen være sterk. Oppfordrer til å ta en tur. Det er gratis inngang og mye spennende å se på. Flere av produktene fra Aremark har allerede fått oppmerksomhet utenfor kommunens grenser. 

Frist for å søke på SFO er 15.april og som jeg sier til elevene: Dere kan gjøre ting ferdig i god tid før fristen.

3. og 4. trinn spilte skuespill med sine selvlagde finger dukke og andre håndukker for medelever forrige uke.
 2Q==

Onsdag denne uka hadde 8.-10.trinn lang vinteraktivitetsdag på Valfjället. Fantastisk vær bidro sitt til en kjempedag i bakken. I tillegg til Aremark skole den dagen var også de beste alpinistene i ungdomsskolealder fra midt-Sverige der og anlegget var godt preparert. 
IMG_20240306_144543.jpg

Aremark skoles store utviklingsprosjekt dette året og de neste årene er vurderingsarbeid og elevmedvirkning. Utviklingssamtalene gjøres nå i større grad med elevmedvirkning. Så langt får jeg mest gode tilbakemeldinger på dette, men flere har reagert på endringen skolen har gjort i forhold til skriftlige vurderinger. Jeg beklager at informasjon om endringen ikke ble gitt før nå. Tidligere har vi gjort vurderinger i alle fag på alle trinn. Ungdomsskoleelevene har fortsatt vurderinger i alle fag i form av karakterkort, men tilleggsdokumentet som sier litt om hvorfor de har denne karakteren er tatt bort. På barneskolen har vi laget en ny mal for vurdering som likner veldig på den de har i Halden. Her må skolen gi vurdering i fagene norsk, matematikk og engelsk. I tillegg er det en rubrikk for andre fag hvor lærer velger ut fag som avviker den ene eller andre veien. Trivsel er den viktigste delen i skolearbeidet da motivasjonen for læring avhenger av dette. For elevene på ungdomsskolen og faglig utvikling er det særlig viktig å følge med på den løpende vurderingen i form av tilbakemeldinger på skriftlig og muntlig arbeider. På barneskolen er dette også viktig, men kanskje med mer fokus på at bruk av tilbakemeldinger til forbedringer må læres før det drar seg til på ungdomsskole, videregående skole og videre.

I dag er det 8.mars og kvinnedagen. Hvorfor vi har denne snakker vi om på skolen og det er fint om dere hjemme også har samtaler rundt temaet og grunnet til at dagen markeres.