Godt nytt år. 2024 har startet veldig vinterlig. Snø og påfølgende kuldeperiode gjør at vi for første gang i min rektorperiode kan få skidag ved Aremark skole. Ofte får vi snø etterfulgt av mildvær, men nå er det gnistrende vinter. Spor blir kjørt opp når snøen ligger og jeg håper mange benytter muligheten til å finne fram skiutstyr og komme seg ut i eller utenfor spor fortrinnsvis når det blir litt mindre kuldegrader (bilen min viste - 26 grader når jeg passerte Listeberg i dag kl 07:45). 

Terminslutt nærmer seg. Neste helg er vi halvveis i skoleåret. Vurderinger på barneskolen gis i norsk, engelsk, matematikk og andre fag hvis nødvendig. Ungdomsskoleelevene får karakterer. I utviklingssamtalene som snart kommer, er halvårsvurderingene og skolemiljø/trivsel hovedtema. Skal man bli bedre i noe må man øve. Dette gjelder fotball, skriving, ferdigheter sosialt og så videre og videre. Hvis elevene ønsker å få bedre tak på skolefag vil øving være en viktig faktor. Øving er sikkert noe det blir snakket om på mange utviklingssamtaler.

Ny opplæringslov trer i kraft 01.08.2024. Mye er likt, men det vil være endringer dere vil merke. Jeg kommer mer tilbake til dette senere.