I dag har elevene fått arket "Er du foreberedt...". Det er en øvelse for å se hva dere har av tiltak å sette inn i en uvanlig situasjon. Dere finner denne og flere øvelser her: https://www.sikkerhverdag.no/ Jeg har selv et kriselager å tære på i kjelleren og ser over lageret av og til og bytter ut matvarer/drikke som går ut på dato. Ellers er det ikke ofte vi havner i spesielle situasjoner, men mandag denne uka hadde vi en på veien mellom Ørje og svenskegrensa. Her ble flere stående fast opp mot 12 timer. Der oppsto det problemer med mat, drikke og varme som var så store at de trengte bistand av redningsetatene. Jeg har ikke kriselager i bilen og ville fått de samme problemene mange bilister opplevde i Ørje. Test ut øvelsene på sikkerhverdag.no og sjekk hvordan dere kommer ut.

Nå står elevundersøkelsen og foreldreundersøkelsen for tur. På foreldreundersøkelsen vil vi få et problem vi ikke har på elevundersøkelsen - nemlig svarprosenten. Elevundersøkelsen får høy svarprosent alltid. Ofte blir det motsatt på foreldreundersøkelsen. Slik er det nasjonalt og også i Aremark. Det bruker å være slik at ved lav svarprosent (under 50%) blir undersøkelsen strøket. Det har også vært litt forskjellig om hjem med flere skoleelever svarer en gang eller en gang for hvert barn. Min erfaring er at foresatte har vært litt delt om dette. Noen synes det er greit å svare flere ganger siden de ser skolen litt forskjellig for eksempel på barnetrinnet og ungdomstrinnet, mens andre synes det er greit med et svar fra hjemmet. Jeg håper flest mulig tar seg tid til å svare og er med på å bidra til at vi får en bedre skole.

10.trinn har trekk skriflig eksamen 7. mai, eksamensdag 14., 15., 16. og 21. mai avhengig i hva de kommer opp i av norsk (2 dager), engelsk og matematikk. Muntlig eksamen trekkes 11. juni og eksamen blir torsdag 13. juni.

Jeg har tatt med noen innspill i trafikksikkerhetsplanen fra foresatte. Takk for gode innspill og HUSK REFLEKS.