Kommunevalget nærmer seg og skolen har hatt flere politiker-besøk de siste ukene. Denne uka har de vært her to ganger og besøkt både de eldste og de yngste. Politikerne forteller hva de ønsker å gjøre hvis de blir valgt og elevene har laget spørsmål som de har fått politikersvar på. Det å verne om demokratiet er å delta i det. Vi trenger flere unge politikere og en fin start er elevråd og etterhvert Arung (kommunestyret for unge i Aremark).

5.-6.trinn var i går på "potetferie" i Aremark. Familien Ulsrød med støttespillere har som vanlig et proft opplegg tuftet på tradisjonelle landbrukstradisjoner. Jeg fikk en smakebit og jeg håper elevene satte like stor pris på det som meg. Potetsuppa smakte utsøkt og eget bakeverk er alltid best så også flatbrødet som også ble laget på stedet. Mer kortreist enn dette blir det ikke og jeg håper at skoleelevene fortsatt kan reise dit på besøk i årene som kommer.

Kommunens voksenopplæringstilbud har vært i Halden de siste årene. Kapasitetsproblemer i Halden gjør at vi fra neste uke tilbyr opplæringen i Aremark. Tirsdag, onsdag og torsdag vil det på skolen foregå språkopplæring for flyktninger fra Ukraina. Først fra oktober vil alle fra Halden være overført til Aremark. Undervisningen vil primært foregå på musikkrommet.  

5., 8. og 9.trinn skal snart ha Nasjonale prøver. Mer info om dette finner dere her: https://www.udir.no/eksamen-og-prover/prover/nasjonale-prover/

7.trinn kom hjem fra leirskole i dag. Jeg har ikke fått snakket med lærerne enda, men regner med det har vært en fin tur med mange gode opplevelser. Vanligvis er både ansatte og elever slitne og trøtte på en god måte nå i kveld.