Elgfestivalgeneralen: – Dette blir årets julegave

Elgfestivalen - Øyvind Malkenes

Elgfestivalen 2018 skal gå av stabelen 7.-9. september. – Dagens stalltips er å vente med julegavene til vi slipper festivalpassene nå snart. Da vil mange få garantert gode opplevelser under juletreet, sier festivalgeneral Øyvind Malkenes. (Foto: Hanne Eriksen/Halden Arbeiderblad)

Store artister i år også

Planleggingen av Elgfestivalen 2018 er godt i gang. 
 
– Aremark festivalforening er straks ferdig med bookingen av artister. Disse lanseres etter hvert,  så snart kontrakter er signert, sier Malkenes. 
 
I fjor var det Vassendgutane, Björn Rosenström og Ole Ivars som var trekkplastre. 
 
– Det blir også i år kjente artister både fredag og lørdag, noen som kommer langveisfra og noen som kommer fra ikke så langt unna, sier Malkenes.

Festivalpassene slippes i løpet av de neste 14 dagene, forteller han. 

Kalvefestivalen på søndag

Men Elgfestivalen er ikke bare for den eldre garde. 
 
– Den store dagen for barna og familien blir Kalvefestivalen på søndag der det blir fullt program fra det starter med sanggudstjeneste og avsluttes med sceneshow. Det blir også egne aktiviseringsopplegg for barna som vi gleder oss veldig til! Sier Malkenes.
 
Han legger til: 
 
–  Nytt av året er at det i stedet for vanlig åpningstid på lørdag formiddag planlegges små arrangementer man kan melde seg på. Det jobbes med blant annet med matkurs, ølsmaking, motorsagkurs med mer, forteller festivalgeneralen. 

 

Avhengig av stor frivillig innsats

– I disse dager jobber vi med å samle det Aremark har av dugnadsressurser lokalt. En stor del av omsetningen under festivalen går tilbake til lokale lag og foreninger.
Det er utrolig viktig at lokale aktører er med i dugnadsprosjektet. Vi er avhengige av at folk stiller både på dugnad og er med på festen.
 
– Hele intensjonen med festivalen at man samles om et felles dugnadsprosjekt som skal komme lokale lag og foreninger til gode. Det er et flott utstillingsvindu og en samlingsarena for lokalt næringsliv, så vi håper alle vil komme og vise seg frem og vise hva Aremark står for.
 
Malkenes er festivalgeneral for andre året. Han ble en del av styret i Aremark festivalforening før festivalen i 2014, da med ansvar for mat, booking/produksjon og web.
 
– Styret i festivalforeningen er en engasjert og kreativ gjeng på 5 stk som har hovedansvaret for festivalområdet og planlegging og gjennomføring av Elgfestivalene, sier han. 

 

Festivalområdet får ansiktsløftning

– Festivalområdet er også under prosjektering for å bli et mer levende område også mellom festivalene som er annethvert år. Vi håper mange vil få et par positive overraskelser når de ser festivalområdet igjen til høsten. 
 
–  Vi håper dette gjør området attraktivt for mer bruk lokalt og til utleie. Det blir nok noen flere arrangementer gjennom året i tillegg som også vil være i regi av Aremark festivalforening, forteller Malkenes.
 
Tips ein ven Skriv ut