De unge i bygda stiller opp for TV-aksjonen

TV-askjonen 2018 -2

Elever ved Aremark skole stiller som bøssebærerassistenter under søndagens aksjon i bygda. 

TV-aksjonen NRK 2018 går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Elevene ved Aremark skole bidrar gjerne. Torsdag fikk de unge bøssebærerassistentene utdelt t-skjorter for å være lett synlige på søndag og praktisk informasjon før de skal i aksjon. 

Lions er offisielle bøssebærere
Ole Petrus Kirkerød er en av 17 elever fra skolen som skal være med. 
-Jeg tjener en del penger ved å selge egg, så jeg kan jo gi litt selv også, sier han og flere av de andre er enige. 
Du må være over 18 år for å bli registrert som bøssebærer. Derfor har hver av elevene følge av en voksen som er ansvarlig for at alt går riktig for seg. 
I Aremark er det Lions som stiller opp som sjåfører og offisielle bøssebærere. De frakter sine elever rundt til områdene/rodene de har blitt utdelt på forhånd. 
På selve dagen søndag 21.oktober kommer bøssebærerne på døra mellom klokken 16 og 18 og samler inn kontanter. I Aremark starter de litt tidligere enn resten av landet.
Starter 14.00 i Aremark
Bøssebærerne møtes og får utdelt bøsser på Frivilligsentralen i rådhuset klokka 14. Så tar de med sin elevassistent ut med bøssene. 
-Det har med at det kan være litt lengre avstander å kjøre på enkelte roder, sier vår lokale tv-aksjonsleder, Nina Krafft Skolleborg, daglig leder for Frivilligsentralen. 
Dersom du ikke har kontanter kan du nå også betale med VIPPS mens bøssebæreren venter – på den måten registreres bidraget ditt på din kommune.
Klokken 18 på aksjonsdagen åpnes alle giverkanaler. Da kan du gi på telefon, bank og med kort.
Går for rekord – hvert år
Det er 6. året som Nina Krafft Skolleborg har hånda på rattet lokalt. 
-Det er like morsomt hvert år. Det pleier alltid å gå veldig greit og elevene synes det er fint å bidra, sier Krafft Skolleborg. 
Hun forteller at det samles normalt inn mellom 40 og 50.000 kroner i kontanter lokalt. Aremark kommune har allerede bidratt med 15.000 kroner. 
-Hvordan er givergleden i Aremark?
-Jeg har inntrykk av at folk gjerne vil gi. Så er det jo også sånn at aksjonen sammenfaller med elgjakta hvert år, så det er jo en del som ikke er hjemme. Men nå de siste årene er det jo så mange muligheter til å gi både over nett og telefon, så det har jo ikke så mye å si lenger. 
-Går dere for rekord lokalt?
-Ja, det gjør vi hvert år, sier Krafft Skolleborg med et smil. 

Tips ein ven Skriv ut