Aremarkingene velger Gudbrand framfor Pokemon

Gudbrand Go - gruppebilde bredde

Om ikke lenge har spreke aremarkinger gått 10.000 turer med trimappen Gudbrand Go. Den har blitt en braksuksess. (Fra venstre ser du: Sabine Myrene Karlsen, Nina Kilen, Elin Sørlie Buer og Øivind Strand)

Det var Trim- og mosjonsgruppa i Aremark Idrettsforening som tok initiativ til tiltaket som etter hvert skulle få navnet Gudbrand Go. 

Trenger ikke ha stedssans

- Vi ville rett og slett få aremarkingene ut på tur og gi dem et lavterskeltilbud. Vi kom i kontakt med selskapet Trimpoeng som kunne tilby en egen app, hvor man blir belønnet med poeng for å gå turer. Rutene ligger i appen, så bare går man etter den, forteller Elin Sørlie Buer, en av entusiastene i Trim-og mosjonsgruppa. 

- Appen gjør jo at også dem av oss som ikke har stedssans kan komme oss ut i skogen og finne fram uten å gå oss bort, smiler Nina Kilen. 

Vi snakker med dem ved Kollerødtjern. Turen fra Kollerød gård og inn til Kollerødtjern er en av de mest populære rutene.  Øivind Strand, lokalpolitiker og turelsker kaster et blikk på Gudbrand Go-appen og kan konstatere at han har sjekket inn her med appen hele 96 (!) ganger siden startskuddet for prosjektet gikk 1. mars 2017.

- Det er så vakkert å skue utover vannet her en tidlig morgen hvor tåken liger som et slør over tjernet, sier Strand. 

(Artikkelen fortsetter under bildet av Kollerødtjern -  Alle foto: Anne Mørk-Tønnesen)

Gudbrand Go-Kollerødtjern2.jpg

Gudbrand Mellbye + Pokemon = Sant

Strand har også bidratt med å legge opp mange av rutene i appen. Gudbrand Go har fått sitt navn etter lensmann Gudbrand Mellbye (1920-2009) som brukte mye tid mot slutten av sitt liv på å samle informasjon og sette opp skilt ved gamle bostedsplasser i Aremark. Rutene er lagt opp slik at en kan ta en tur innom mange av disse skiltene. 

- På den måten har Gudbrand Go både med seg lokalhistorien og er inspirert av spillet Pokemon Go, fordi vi startet opp i den verste Pokemon-perioden, da alle gikk rundt med nesa i telefonen, forteller Sørlie Buer. 

I skrivende stund er det registrert 377 Gudbrand Go-brukere som har gått 9139 turer med appen. Dersom de skal komme opp i 10.000, så har aremarkingen kun noen få dager igjen i november på seg.  Konkurransen avsluttes 30. november.

Siden Gudbrand Go har blitt så populært, har Trim og mosjonsgruppa bestemt seg for å holde på et år til. 1. januar 2018 blir appen nullstilt ,og man begynner å telle antall turer på nytt. 

(Artikkelen fortsetter under bildet - Her ser du et av skiltene Gudbrand Mellbye har satt opp ved en gammel boplass på vei til Kollerødtjern.)

Gudbrand Go - skilt avstand Gudbrand Melby.jpg

Ville etter å samle poeng

- Jeg er egentlig litt overrasket over konkurranseinstinktet til folk. De er jo helt ville etter å sanke poeng. For mange er nok konkurransen like viktig som naturopplevelsen, konstaterer Sørlie Buer. 

Men det er folkehelseperspektivet som er det viktigste for initiativtagerne. 

- Nå har mange av oss fått flere alternativer til hvor vi skal gå søndagsturen, og jeg tror at alle som har lastet ned appen og brukt den har blitt bedre kjent i egen kommune. Det er også veldig bra at det er turer for alle, uansett form. Noen av rutene er også lagt opp etter at man skal kunne ha med barnevogn, sier Nina Kilen

(Artikkelen fortsetter under bildet - Her ser du de turglade initiativtagerne i aksjon)

Gudbrand Go - turbilde gruppe.jpg

Hovedpremie under Juleveiåpningen

For å inspirere til å bruke appen har det også blitt trukket ut deltakere som har fått premier underveis. Det har blitt delt ut en turpremie og en bildepremie. Bildepremien har blitt trukket ut blant dem som i tillegg til å gå tur, har tatt bilder til Instagram under #trim og mosjon. 

Hovedpremien i Gudbrand Go skal deles ut under Juleveiåpningen ved Furulund 25.november. 

- Vi trekker ut en hovedpremie blant de 100 som har fått flest poeng i appen. Det er ordfører Geir Aarbu som skal trekke ut vinneren og dele ut premien, forteller Sørlie Buer. 

Hun vil gjerne takke velvillige lokale sponsorer.

Lions, Aremark Bygdekvinnelag, God Helhet AS, NyPlast, Best, Joker, Brødrene Nordgaard og Kirkeng Camping har bidratt med premier og Aremark kommune som har støttet prosjektet med 15.000 kroner.  

Nettsiden til Gudbrand Go finner du her - appen kan lastes ned til telefonen din.

Gudbrand Go - gruppe fotspor.jpg

 

Tips ein ven Skriv ut