Aremark kommune har nå etablert en ny beredskapsordning for VA for å styrke beredskapen og gjøre samfunnet vårt mer robust. I samarbeid med brannvesenet vil det nå til enhver tid være beredskap på de samfunnskritiske tjenestene som vann og avløp er.

Avtale om vaktordning skal bidra til å sikre tilstrekkelig beredskap ved uforutsette og/eller akutte hendelser innenfor vann og avløp i Aremark kommune utenfor ordinær arbeidstid. 
Vaktordningen skal bidra til forsvarlighet på vann- og avløpsområdet, samt sørge for at kommunen er mindre sårbar og har økt beredskap på området.
Aremark kommune er en liten kommune med få driftspersonell innen VA-området. Arbeidsgiver har derfor forespurt brannmannskapene i Aremark deltidsbrannvesen om å være med i vaktordningen.

Beredskapsordningen omhandler hendelser på vann og avløp utenom ordinær arbeidstid som er mandag – fredag mellom kl 07. og 15.00.
Ved henvendelser til beredskapsvakta utenom ordinær arbeidstid, vil det bli gjort en fortløpende vurdering om tiltak kan utsettes til ordinær arbeidstid.

Telefonnummer til beredskapsvakt vann og avløp: 459 75 503