Aremark barnehage åpnet dørene for første gang i august 1991. Den 5. november 2020 vedtok et enstemmig kommunestyre i Aremark prosjektet tilbygg og ombygging av Aremark barnehage. 

I dag var det offisiell åpning av nye Aremark barnehage og 30-års markering 
Den offisielle åpningen ble markert av ordfører Håkon Tolsby, sammen med barnehagestyrer Ragnfrid Næss med sine ansatte, barn og foreldre fra barnehagen og flere fra kommunens organisasjon i tillegg til andre samarbeidspartnere. Barna fra barnehagen hadde sammen med ordfører fått det ærefulle oppdraget å klippe snoren. På programmet stod også underholdning og taler.

Ordfører Håkon Tolsby kunne under åpningstalen fortelle at han er godt fornøyd med valget om å ikke rive den gamle barnehagen.
- Dette er en solskinnsdag for Aremark. For dette har vi virkelig ventet lenge på. En god barnehage er viktig for at kommende generasjoner vil bosette seg i Aremark. En god barnehage var avgjørende for at jeg valgte å bosette meg i Aremark for mer enn 30 år siden. Den gangen var barnehagen også ny. 

- Jeg vil takke alle som har vært involvert i prosjektet. Virksomhetsleder og barnehagestyrer Ragnfrid Næss sammen med styrerassistent Tone Stensrud som vært så tydelige på hva slags barnehage Aremark trenger for fremtiden. Plus Arkitektur med Margret Gunnarsdottir og Camilla Transel, tilbakemeldingene fra byggekomiteen forteller om et arkitektkontor som kommuniserer godt og forstår utfordringene til dem som skal jobbe i barnehagen. Takk til Boger Bygg og alle underleverandører for at dere har klart å levere, på tross av Covid-19 og alle utfordringer det har medført. Og til sist vil jeg trekke fram Nils Håkon Buer som har vært kommunens prosjektansvarlig. Jeg tror aldri at et byggeprosjekt i Aremark har vært gjennomført med større tillit hos politikere og administrasjon, sier ordfører Tolsby. 

Nye Aremark barnehage er et løft for kommunen. Virksomhetsleder og barnehagestyrer Ragnfrid Næss er kjempestolt av hvordan barnehagen har blitt.
- Vi har fått en fleksibel og flott barnehage med gode løsninger. Det har vært veldig gøy og spennende å være del av prosessen fra idé til drift. Vi gleder oss til å ta imot barna i morgen, sier Ragnfrid.

Fakta
Arkitekt: PLUS Arkitektur AS
Totalentreprenør: Boger Bygg AS
Prosjektledelse: Aremark kommune v/ Nils Håkon Buer

Barnehagen er på 750 kvm, fordelt på tre avdelinger, med 44 barn og 16 ansatte.