Årets turbokommune er Aremark kommune.

- Jeg er glad for at vi har fått til et tilbud til ungdommene i Aremark som vekker oppsikt i hele Viken. Gratulerer til Trine-Lise med Vikens Turbopris. Den er virkelig fortjent. Hun er en person som ser ungdommene våre, som lytter til dem og tar dem på alvor og som lager gode møteplasser og aktiviteter. Hun har fått til mye på veldig kort tid, sier ordfører Håkon Tolsby.

Her er UKMs begrunnelse for kåringen av årets turbopris:

Kommunen har ikke hatt egne UKM-arrangement tidligere, men 1. august opprettet kommunen en prosjektstilling og Levende Aremark var med dette i gang. Dette er et lavterskeltilbud for ungdom mellom 13 og 18 år og med formål om å gi ungdom et fritidstilbud i og utenfor bygda ved hjelp av frivillige som stiller opp.

Levende Aremark gjennomfører ungdomsmøter hvor ungdommene er med å bestemme hvilke aktiviteter de skal ha, og det har siden august vært gjennomført mange aktiviteter som f.eks: ansiktsmaling, hennakurs, flerkamerakurs, arrangører, karamellkurs, boblefotball m.m.

Aremark har vært gode på å bruke UKM-nettverket og har samarbeidet med nærliggende kommuner om kulturtilbud for de unge i Aremark, i tillegg til lag, foreninger og organisasjoner. De har også allerede flere planlagte aktiviteter i 2022, og vi håper tilbudet har kommet for å bli.

Aremark fortjener årets Turbopris, da de har fått til mye med begrensede ressurser. Ved å samarbeide med frivilligheten, lag og foreninger og kommuner i nærheten har de skapt spennende og varierende tilbud til de unge i bygda. Vi håper premien vil komme godt med også for å synliggjøre at det vil være riktig å videreføre satsing på Ung kultur i kommunen.