Hva er pårørendeskole?
Pårørendeskolen er et samarbeid mellom Halden kommune og Halden demensforening. Pårørendeskolen skal bidra til at deltakerne får informasjon og kunnskap om demens samt hvordan de kan møte praktiske og følelsesmessige utfordringer. Samtidig får deltakerne mulighet til å møte andre i samme situasjon, utveksle erfaringer og støtte hverandre. Pårørendeskolen er et tilbud til deg eller dere som har et familiemedlem med mistanke om eller med en demenssykdom. Det er satt av 5 onsdager med enkel servering.

Hva koster det?
Kurset koster 250 kr som dekker kursmateriale og enkel servering. Dersom flere fra en familie vil delta, koster det full pris for en i familien og 100 kr for ekstra familiemedlem. Betales ved påmelding til konto nr. 1105 28 38136.

Påmelding
Påmelding til: gerd-berit@outlook.com eller cecilie.billington.hedin@halden.kommune.no.

Er det noe du lurer på?
Har du spørsmål tilknyttet pårørendeskolen, er du velkommen til å ta kontakt med oss.

  • Cecilie Billington Hedin mobil: 93244096, Demenskoordinator Halden og Aremark kommune 
  • Gerd-Berit Odberg mobil: 91703754, Halden demensforening

Tema de ulike kursdagene
Kurset holdes på Bergheim bo og aktivitetssenter, Grimsrødhøgda 109, 1791 Tistedal. Alle samlinger varer fra kl. 12.00-15.00.

  • 12. april: De ulike demenssykdommene v/ Iwona Vegstein.
  • 19. april: Rollen som pårørende v/ Tone Jørstad & Hvordan ta vare på meg selv som pårørende? v/ Anette Woldheim Hansen.
  • 26. april: Kommunikasjon med personer med demens v/ Kirsti V. Solheim.
  • 03. mai: Tjenester i Halden kommune v/ Rita Labori & Dagtilbud v/ Anette Woldheim Hansen.
  • 10. mai: Fremtidsfullmakt v/Cecilie Hedin, «Et demensvennlig samfunn» v/ Anette og Cecilie & Presentasjon av Demensforeningen Halden.

Oppsummering av kurset og veien videre.