– Vi trenger flere utstillere til Strømsfossdagen

Nina Krafft Skolleborg -Strømsfossdagen

Nina Krafft Skolleborg gleder seg til 12.august og sommerens happening i Aremark, nemlig Strømsfossdagen. 

– Det er mange som har meldt seg på allerede, men det er plass til flere. Det blir et stort marked på Kanaltangen med ulike rariteter! I bodene selges ulike retter fra bakt potet til thaimat. Østfold Rasefjærklubb har utstilling og Blue Remark spiller.

– Dersom du har lyst til å stille ut eller selge noe, så er det bare å sende en påmelding til post@aremark.kommune.no, sier Skolleborg. 

Ordføreråpning og trylleshow

Strømsfossdagen starter klokka 11 og åpnes av ordfører Geir Aarbu.

– En veteranbuss vil kjøre skytteltrafikk fra Brekka til Strømsfoss. Det er gratis, men du betaler for parkering kr.20.- Støtt opp om AIF som får inntekten, oppfordrer Skolleborg.

Klokka 13 er det duket for et høydepunkt for barna. Tryllekunstner Chriss Christell skal kjøre et forrykende show. Under Strømsfossdagen kan du også teste ut 

flere vannaktiviteter som fisking, tråkkesykkel og vannbrett. 

Kunstutstilling

I tillegg til marked, blir det mye aktivitet rundt Strømsfoss Mølle. 

– I Strømsfoss Mølle og Galleri er det utstilling av 20 ulike kunstnere i Østfold samt noen smakebiter fra Oslo. Du kan få med deg en portrett-tegning av deg selv blant annet!  Møllemesteren guider i museet og maler mel som du kan kjøpe med deg, forteller Skolleborg. 

I Møllerens Hus selges det kvalitetsprodukter i eventyrlige omgivelser. Her får du også kjøpt grillmat og rømmegrøt og kan sitte på gresset og nyte utsikten.

– Sett av datoen

Dersom du er interessert i veteranbåter, bør du absolutt ta turen.

– Flere veteranbåter, som Thor, Ture og Engebret Soot sluser. DS Turisten ligger til kai. MS Brekke kjører tur fra Tistedal.

Det er gratis slusing for alle båter mellom 11 og 16. Senere på dagen blir det pubkveld i regi av veteranbåtene Thor og Engebret Soot, sier Skolleborg og legger til:

– Her blir det mye moro for både voksne og barn og jeg håper at flest mulig setter av datoen 12.august i kalenderen sin og tar turen til Strømsfoss - en perle i Haldenvassdraget. 

Tips ein ven Skriv ut