– Helt suverent svømmetilbud i Aremark

Barnehage på svømming- hovedbilde

I Aremark får til og med barnehagebarna svømmeopplæring. – Det er helt suverent, sier svømmelærer Lars Martin Jæger. 

Barnehage på svømming (20)

Den skal tidlig krøkes...

I dag er det skolegruppa fra Aremark barnehage som storkoser seg i det kommunale svømmebassenget på Furulund. Aremarks førsteklassinger har lenge nytt godt av å ha et svømmebasseng i nærheten, men i år har også barnehagebarna fått muligheten. 

– Vi søkte Østfold fylkeskommune om tilskudd til svømmeopplæring for barnehagebarn våren 2017 og var så heldige at vi fikk det, sier virksomhetsleder Ragnfrid Næss. 

Fylkeskommunen oppfordret til å samarbeide med frivillige organisasjoner i kommunen. 

– Vi valgte å samarbeide med skolen og deres svømmelærer Lars Martin Jæger som også er leder for Aremark idrettsforening, forteller Næss. 

Barnehage på svømming (12)

Kjempeflinke

Det er skolegruppa i barnehagen som har fått tilbudet. 5 og 6-åringene får ti svømmetimer totalt.

– Det er helt suverent at barnehagen har fått til dette. Ungene har allerede blitt kjempeflinke, og neste år møter jeg dem igjen som skoleelever på første trinn. Nå har de unnagjort vanntilvenningen og mange av dem kan svømme litt. Så da kan jeg kjøre på med litt mer svømmetrening på skolen, sier Jæger.

Tilskuddet fra Østfold fylkeskommune er skreddersydd for at barn i alderen 4-6 år i barnehage får bedre svømmeferdigheter og blir trygge i vann. 
Det har de absolutt oppnådd med ordningen i Aremark. 

Barnehage på svømming (23)

Fordel å være liten

– Det er en stor fordel i denne sammenhengen at vi er en liten kommune. Skolen har vært velvillige og har avgitt meg den ene timen dette tar ,og alle er veldig fornøyde har jeg inntrykk av. Både unger og foreldre, synes det er topp, sier Jæger.

Det kan Marielle Brestrup, Luca Elander Kirkeng Malkenes og Jon Halvard Johansen skrive under på. (når de lærer det neste år...). 

– Det er gøy å svømme, sier de. 

Barnehage på svømming (31).JPG

Tips ein ven Skriv ut