- Du får det ikke bedre enn her på Kirkeng

Familiebilde1

Det sier fornøyde gjester på Østfolds eneste firestjerners camping sentralt i Aremark. Campingen er en familiebedrift, men Silje og Øyvind Kirkeng Malkenes sier de ikke hadde klart det uten sine fantastiske ansatte.

På Kirkeng camping har de aktiviteter hver eneste dag i hele høysesongen med blant annet barnedisco og hoppeslott. De har en flott lekeplass og vanntrampoline, de har kiosk, selger pizza og arrangerer pubkvelder, quiz og mye annet.

Kirkeng - Maria Winthers, Marit Buer, Ingrid Svarød. Silje Kirkeng Malkenes, Øyvind Kirkeng Malkenes og Luka Elander Kirkeng Malkenes.JPG

-Vi er så heldige å ha 12 helt fantastiske ansatte som står på fra dag til kveld. Ellers hadde vi ikke klart oss. Det er utrolig mye forskjellig man må lære seg, når en skal jobbe her. Så vi er heldige, sier Silje Kirkeng Malkenes.

På lekeplassen treffer vi en familie fra Molde og Kristiansund som er venner av vertskapet. Familien Markanes stortrives.

-Stranda er veldig flott. Det er lett å ha unger her med så mye som skjer, også har vi vært superheldige da med knallvær, sier Linda Markanes.

Kirkeng - vannkrig.JPG

Vi beveger oss litt lenger inn blant de 80 faste campingplassene, hvor vogner og spikertelt står tett i tett omkranset av tujahekker og vakre blomster. I en vogn med Kongsvinger- flagg finner vi Wenche Randi Hansen og Øystein Høyby. Men de er ikke fra Kongsvinger.

-Kongsvinger er laget mitt, men vi bor på Årnes, forteller Høyby.

De har hatt vogn på Kirkeng siden 2013.

-Vi var overalt og kikket både på Hvaler og Finnskogen, men vi fant det vi ville ha her i Aremark. Beliggenheten ved sjøen er jo avgjørende, selv om jeg selv ikke bader lenger. Her har vi «hytte» til 500.000 rett ved sjøen, sier Høyby.

Wenche Randi Hansen og Øystein Høyby fra Årnes.JPG

- Det er så flott her. Vertskapet er utrolig flinke. Alt er så rent og ryddig, og det er stille og rolig samtidig som det skjer masse i løpet av sesongen. Du får det ikke bedre enn her på Kirkeng, legger Wenche Randi til.

Silje Kirkeng Malkenes og ektemannen Øyvind driver campingplassen sammen med Kristins far Thorfinn og hennes bror Thor Sondre. Her har de holdt på siden 1986, men fornyer seg stadig. I fjor ble det etablert selskapslokale i det gamle bedehuset. De har også et eventselskap som tilbyr aktiviteter for bedrifter og utdrikkingslag, bursdagsfeiringer osv.

-Vi vil gjerne utvide sesongen her på campingen og være et sted som aremarkingene også bruker, og det har vi fått til. Vi har hatt både 17.mai og Sankthans-feiring, pubkvelder og quizkvelder som er populære, men vi prøver stadig å finne på nye ting som bygda etterspør, forteller de to.

Kirkeng - vannet -camping - idyll.JPG

Til tross for dårligere sommervær enn i fjor, så har omsetningen økt med 20 prosent i 2019.

-Vi har hatt fulle hytter og masse dropin-gjester og mange av gjestene våre kommer tilbake år etter år. Mye av årsaken er nok at det skjer så mye for barnefamilier, og at vi har et av Norges beste servicehus, hvor det er et ekstremt fokus på renhold og som sagt, fantastiske ansatte. Vi er heldige, sier Øyvind og Silje Kirkeng Malkenes.

Tips en venn Skriv ut