– De pleier å være helt gale etter det

Blodklubb4

Det er ikke så lett å få tak i ingrediensene lenger, så det er kun en gang i året at beboerne på Fosbykollen har blodklubb på menyen.

Det forteller kjøkkensjef Trond Korseth ved Fosbykollen sykehjem. 

Blodklubb4.jpg

Slaktet grisen

– Tradisjonelt sett så slaktet en jo grisen rundt november/desember og brukte blodet til å lage blodklubb. Nå er det ikke så lett å få tak i blod lenger. Det koster faktisk mindre for slakteriene å bare la det gå i sluket. Så det har blitt stadig dyrere i innkjøp, forteller Korseth. 

Blodklubb3.jpg

Han viser fram de øvrige ingrediensene i blodklubben: ister (rent fett), løk, salt og pepper. 

Korseth forteller at beboerne på Fosbykollen elsker blodklubb. 

Kan få en smak

– De er helt gale etter det og ofte så kommer det også folk utenfra som gjerne vil smake. Da får de gjerne kjøpe en middag. Vi vil gjerne bli kvitt alt på dagen. Det er ikke noe vi tar vare på eller fryser ned, sier Korseth. 

Han tilbyr undertegnede en smak, men får et høflig nei takk til svar. Men dersom du er en blodklubbelsker, så har du altså muligheten til å kjøpe deg en middag med livretten din på Fosbykollen onsdag. 

Blodklubb1.jpg

Tips ein ven Skriv ut