Hjem/Alle tjenester/Kultur og fritid/Opplevelsesgruppa

Opplevelsesgruppa

Opplevelsesgruppa 1-skilt

I opplevelsesgruppa har næringslivet en møteplass, hvor de kan gi viktige innspill til kommunen om hva de mener bør prioriteres. Det er også en arena for samarbeid mellom de ulike aktørene. 

Om opplevelsesgruppa

Bildet fra venstre: Anne Sande/Møllerens Hus, Øyvind Kirkeng Malkenes/Kirkeng camping, Ole og Anni Svendsby/Furulund kafe, Hedda Kortnes/Bøensætre, Per Dalene/Thors venner, Nina Krafft Skolleborg/Strømsfoss og Mette Holth/Stabburet på Holth. 

Opplevelsesgruppa estår av representanter fra de ulike opplevelsesnæringene i bygda. Gruppa har jevnlige møter, hvor de har mulighet til å lufte ideer , ha dialog om samarbeidsmuligheter og gi innspill til kommunen. 

Opplevelsesgruppa har en egen side på facebook. Den finner du ved å klikke her!

Kontaktperson: Nina Krafft Skolleborg

Mobil: 90878218

Epost: nina.krafftskolleborg@aremark.kommune.no

Kommunestyret 15

Bøensætre:

 Medlemmer: Hedda og Egil Kortnes

Bøensætre og «Farmen gården» er et unikt eksempel på husmannskulturen, og den største og best bevarte husmannsplassen i Østfold. Den fremstår nå som en levende husmannsplass med husdyr og helårsbosetting i et restaurert kulturlandskap. Vertskapet tilbyr ulike events og unike opplevelser for grupper. 

Besøk Bøensætres hjemmeside her!

Besøk Bøensætres facebookside her!

Kirkeng Camping

Kirkeng Camping:

Kirkeng Camping er en familievennlig camping med sandstrand og bademuligheter ved idylliske Aremarksjøen. Campingplassen har ca 100 sesongplasser  for bobil og caravan. De har koselige 4-stjerners utleiehytte-/leiligheter, hytter ved vannet med enklere standard, og tilbyr også et nyoppusset, moderne serviceanlegg med flislagte familierom og vaskerom.

Besøk Kirkeng campings nettside her!

Besøk Kirkeng campings facebookside her!

Stora Lee camping

Stora Lee Camping:

Medlem: Håkon Tolsby

Stora Lee Camping er en moderne campingplass i naturskjønne omgivelser. Her kan du og familien kose dere: fiske i vann og tjern, bade i rent vann, leie kano eller båt, gå tur i skog og mark eller bare slappe av. Totalt er det 160 faste plasser, 25 besøksplasser, 11 hytter og 2 leiligheter.

Besøk Stora Lee Campings hjemmeside her!

Besøk Stora Lee Campings facebookside her!

Stabburet på Holth

Stabburet på Holth:

 Medlem: Mette Holth

Stabburet på Holth er en gårdsbutikk, hvor det selges gave- og interiørartikler, honning, te, eplemost, søte godsaker, egg fra gårdens frittgående glade høner mm. De har også en nettbutikk. Hit kan du komme for å gjøre en handel i rolige og avstressende omgivelser, ta en kaffekopp med en nystekt vaffel eller hva de har å by på av hjemmebakst til. 

Besøk Stabburet på Holth sin hjemmeside her!

Besøk Stabburet på Hoth sin facebookside her!

Møllerens hus

Møllerens hus:

 Medlem: Anne Sande 

Et koselig stoppested og turmål ved Haldenkanalen i Strømsfoss. I butikken finner du interiør, klær, smykker, sko, gaver og andre rariteter, av alle slag og i alle fasonger og størrelser. Kom innom Møllerens kafé for en god prat, litt kaffe og gjerne en matbit. Vi har mat og drikke både for voksne og barn.

Besøk Møllerens hus sin nettside her!

Besøk Møllerens hus facebookside her!

MS Thor

Thors venner:

 Medlem: Per Dalene

Foreningen MS Thors venner er sikret disposisjon- og bruksrett til MS Thor. Foreningen, som er åpen for alle, ser det som sin oppgave å bringe den kulturen som var knyttet til vassdraget videre til nye generasjoner. MS Thor gikk som slepebåt for tømmer og lekter på Haldenkanalen frem til 1920 tallet. Den ble solgt ut av vassdraget i 1941. MS Thor har vært hos mange eiere inntil den kom tilbake til Haldenvassdraget i 1998. Etter dette har det blitt mye arbeid og venneforeningen har mange tusen timers dugnadinnsats, men nå fremstår den som en flott båt liggende ved hjemmehavna i Strømsfoss.

Besøk Thors venner på facebook her!

Fisketurisme/ Utmarksavdelingen

Medlem: Øystein Toverud

Strømsfoss Mølle - eksteriør

Strømsfoss galleri og mølle:

 Medlem: Nina Krafft Skolleborg som også er sekretær i utvalget

Strømsfoss mølle ble offisielt åpnet for publikum 12. august 1995 og samme år ble mølla riksmuseum for møller. I samarbeid med norsk møllehistorisk forening er det samlet inn og restaurert mølleutstyr til et levende møllemuseum. I 2. og 3. etasje  er det kunstgalleri med skiftende utstillinger sommerstid. 

Les mer om Strømsfoss Mølle her!

Besøk Strømsfoss Galleris facebookside her!

Ordfører Geir Aarbu deltar også i Opplevelsesgruppas møter. Nina Krafft Skolleborg er sekretær. 

Fernandas bokkafe

Fernandas bokcafe

Medlem: Sissel Margrethe Børke

Hygg deg med kaffe og kaker i vakre, romantiske stuer fra 1800-tallet. Gården eies og drives av forfatter Sissel Margrethe Børke, hennes bøker er å få kjøpt på stedet, i tillegg til annen lokal litteratur. Gruppebestillinger også mulig. Se Facebook for åpningstider, eller ring 472 71 611. Velkommen!

Besøk Fernandas bokcafe på facebook her!

Næringstomter

  • rimelige næringstomter på kommunens industriområde, Sommerro, med korte avstander til Halden / E6, Ørje / E18 og til Sverige. Fylkesvei 21 går gjennom hele kommunen og er en viktig trafikkåre. Kun 20 minutter til Halden og 1,5 time til Oslo
  • aktiv, gratis konsulentbistand
  • mulighet til finansiering gjennom regionale og statlige organer
  • mulighet til tilskudd fra kommunalt næringsfond

Haldenkanalen Regionalpark

Arbeider med merkevarebygging, utvikling av opplevelsesnæringen, primærnæringen og stedsutvikling i Aurskog-Høland, Rømskog, Marker, Aremark og Halden kommune.

Visjon: «Langs Haldenkanalen er det et lønnsomt næringsliv og et rikt kulturliv, basert på naturen, spisset kompetanse og småsteder hvor folk ikke bare bor, men lever!»