Det presiseres at regjeringen fraråder alle reiser som ikke er strengt tatt nødvendige på tross av regelendringene. Alle som kommer til Norge fra utlandet, bortsett fra gule land/områder i Europa, skal være i karantene i 10 døgn, men det er enkelte unntak.

Dette er de generelle reglene for innreise. Alle unntakene finner du på Helsenorge.no og Regjeringen.no.

Fra 11. juni klokken 15 kan fullvaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene få unntak fra innreisekarantene. De må likevel bli testet etter ankomst. Beskyttede som har fått første vaksinedose for mellom 3 og 15 uker siden og barn under 18 år må i innreisekarantene, men kan avslutte karantenen dersom de tester negativt tidligst tre døgn etter ankomst. Det er gratis å teste seg. 

Foreløpig er det kun fremvisning gjennom pålogging på helsenorge.no eller norsk koronasertifikat med en QR-kode som kan verifiseres av norske myndigheter, som er ansett som sikker og verifiserbar måte å dokumentere vaksinasjon eller gjennomgått sykdom. Sertifikatet ligger på helsenorge.no.

Andre personer i innreisekarantene skal teste seg med PCR-test syv døgn etter ankomst. Dersom de da tester negativt for covid-19 med PCR (ikke hurtigtest) kan de gå ut av karantene. 

Personer som skal i karantene etter innreise til Norge, skal oppholde seg på karantenehotell, men det er enkelte unntak. Beskyttede som har fått første vaksinedose for mellom 3 og 15 uker siden, og mindreårige (under 18 år) som har reist alene eller sammen med en person som er beskyttet mot covid-19, trenger ikke bo på karantenehotell. Reisende fra enkelte land og områder i Europa er og unntatt krav om karantenehotell.

I utgangspunktet kan bare norske statsborgere og utlendinger som bor i Norge reise inn i Norge, med noen unntak.  Utlendinger som bor i land/områder som ikke gir karantene («gule land/områder») kan reise inn til Norge. Gjestearbeidere og familiemedlemmer som besteforeldre, voksne barn, foreldre til voksne barn og kjærester fra områder med karanteneplikt ("røde land/områder") kan fremdeles ikke komme på besøk.

Det er fortsatt obligatorisk testing, reiseregistrering, karantene (med noen unntak) og eventuelt karantenehotell for de aller fleste som kan reise til Norge.

Registreringsplikt
Du har plikt til å registrere deg når du reiser inn til Norge. Alle som skal krysse grensen til Norge fra områder med karanteneplikt ("røde land/områder"), også norske statsborgere, må fylle ut et reiseregistreringsskjema før de kommer til landet:

Hovedreglene for karantene og karantenehotell

Fullvaksinerte og gjennomgått covid-19 Test ved ankomst* Ingen karantene  
3-15 uker etter første vaksinedose* og barn under 18 år:  Test før og ved ankomst. Karantene til negativ PCR etter 3 døgn
Andre innreisende over 18 år:  Test før og ved ankomst. Karantene til negativ PCR etter 7 døgn. Karantenehotell, men enkelte unntak 

*Ved kapasitetsutfordringer med test på grensestasjonen kan myndighetene henvise personer som er fullvaksinert, eller har gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 6 månedene, til å ta test senest innen to dager etter ankomst til Norge (i stedet for å ta testen på grensen).

Se ellers Innreisekarantene ved ankomst til Norge - FHI for mer utfyllende info.

Koronatestsenter i Bjørkebekk
Åpningstider: Alle dager 08:00 - 15:30.
Drop-in testing - Gjelder for alle, det er ikke nødvendig å bestille time for testing.

Kontakttelefonnummeret til senteret: 969 43 147
Adresse: Aspernveien 5, 1798 Aremark

Bjørkebekk_politi.jpg