Koronatestsenter i Bjørkebekk

Åpningstider: Alle dager 08:00 - 15:30.
Drop-in testing - Gjelder for alle, det er ikke nødvendig å bestille time for testing.

Kontakttelefonnummeret til senteret: 969 43 147
Adresse: Aspernveien 5, 1798 Aremark

Alle innbyggere i Aremark kommune som har behov for testing for korona, skal fra 08.01.2021 teste seg ved koronatestsenteret i Bjørkebekk grendehus. Det samme gjelder grensependlere som passerer grensen i Bjørkebekk, og som tidligere har blitt testet på Fossbykollen. Testing skjer innenfor senterets åpningstider 08:00 - 15:30.

Det er viktig at de anvisningene som gis, enten muntlig eller skriftlig, følges. Blant annet skal ingen som skal testes inn i bygget, men testes på baksiden av bygget ved rullestolrampen.

Hvem bør teste seg?

Det bør være lav terskel for å teste seg for covid-19. Hvis du har symptomer på covid-19 bør du bli testet. De vanligste symptomene på covid-19 er feber, hoste, sår hals, tungpustethet og tap av smak- eller luktesans. Les mer om testkriterier for koronavirus.

Svar på koronatesten

Tester du positivt for koronavirus, blir du ringt opp av vårt smittevernteam.
Du kan se prøvesvaret ditt når det er klart ved å logge inn på Min Helse på Helsenorge.no.

Du trenger ikke lenger sjekke selv om prøveresultatet foreligger.
Du vil få varsel på SMS eller e-post, eller begge deler, avhengig av hva du har valgt - og melding i Innboks når prøvesvaret ditt er klart. Når du får meldingen, trenger du heller ikke gå via innboksen - du kan også gå direkte til Prøvesvar.

Logg inn på Min Helse

Testing ved Bjørkebekk testsenter

Bjørkebekk testsenter drives og finansieres av staten, og har som formål å:

  • Forebygge importsmitte ved testing av de som kommer fra utlandet ved innreise til Norge
  • Teste egne innbyggere ved symptomer eller annen mistanke om smitte av Covid-19

Sverige krever negativ koronatest før innreise. Dersom man skal til Sverige, må man ta testen på forhånd. Aremark kommune tilbyr tjenesten mot et vederlag på kr. 500,-.  
 
Testsenteret i Bjørkebekk får stadig henvendelser fra innbyggere i andre kommuner om det er mulig å teste seg i Aremark, da de opplever lang ventetid for å kunne bli testet i egen kommune. Per i dag foreligger det ingen avtale mellom Halden og Aremark om dette, det er derfor ikke mulig for haldensere å bli testet i Aremark.