Hurtigtester kan hentes på Fossbykollen mellom kl 08.00-15.30 alle dager.
Alle som henter hurtigtester oppfordres til å ha på seg munnbind.

Her finner du alt du trenger å vite om bruk av din selvtest

Er du over 18 år og har symptomer på korona skal du fremdeles teste deg. Du kan ta en selvtest og registrere deg som smittet på kommunens hjemmeside. Du vil da ikke få testresultatet/smitten ført inn i koronapasset, og dersom du ønsker å ha det i korona-passet, må du møte opp på testsenteret og ta en PCR-test. Barn i barnehage og skoleelever anbefales å holde seg hjemme hvis de er syke, men behøver ikke å teste seg. De kan gå på skole og barnehage når de har vært feberfrie i 24 timer. Mer om nasjonale råd og anbefalinger på regjeringen.no.

Avlegger du en positiv hurtigtest, skal du registrere den digitalt:

Registrer positiv selvtest

 

Bekreftende PCR-tester etter positiv selvtest
Frem til nå har smittede hatt plikt til å isolere seg ved positiv test. Den smittede har blant annet hatt krav om å holde minst to meters avstand til andre husstandsmedlemmer og bruke eget bad når det har vært mulig. Regjeringen vil nå erstatte dette med en anbefaling om å holde seg hjemme i fire døgn og ikke gå tilbake på jobb før man har vært feberfri i minst 24 timer. En positiv selvtest bør bekreftes med PCR-test på teststasjonen for personer som er ufullstendig vaksinert, det vil si ved manglende oppfriskningsdose.

Har du slekt, familie eller venner som er spesielt utsatt for alvorlig sykdom ved korona-smitte, er det mulig å teste seg før et eventuelt besøk hos dem. Da kan du komme til testsenteret for enten å hente selvtester, eller å ta en profesjonell hurtigtest hos oss.