Søndag forrige uke deltok valgfag programmering på lego-league i Sarpsborg (Inspiria samt Quality Hotel). I kategorien teknologi nådde Aremarkgjengen helt opp til en tredjeplass av totalt 26 lag. Lego-pokal som synlig bevis, oppbevares i programmeringsrommet på Aremark skole. Under er et bilde fra rommet.

Datarom.jpg

I går kveld var det SU/SMU-møte og første sak var busstransport. Nytt selskap har tatt over transporten denne høsten og det har vært mye rart. Jeg velger å bruke ordet "rart" for noe av det som skjer er bare merkelig. Uansett så har vi fått tilbakemelding om noen tiltak som forhåpentligvis skal gjøre det bedre. ØKT har gitt beskjed om følgende: Boreal har besluttet å omdisponere materiell. Der med vil den «hvite bussen» erstattes med «grønn» el-buss. Disse har digital skilting i front. ØKT jobber nå med å tilpasse destinasjonstekstene slik at de blir så informative som mulig. El-bussen har også enklere tilgang til stoppknappene. Det vil lette situasjonen for de minste elevene, når de skal av bussen. Boreal tar sikte på å gjøre omdisponeringen så snart som mulig, men senest fra mandag 21/11. Referat fra SU/SMU ligger nå på nettsida til skolen.

I dag tidlig kjørte bussen tidlig både Bjørkebekk og Østkroken og mange måtte bli kjørt av foresatte til skolen. Veldig bra dere sender inn skriftlige klager til skolen som vi igjen sender videre til ØKT. Jeg beklager at elever og foresatte skal oppleve dette. Busstransporten organiseres slik at kommunene kjøper tjenesten av fylkeskommunen (ØstfoldKollektivTransport) som igjen kjøper tjenesten fra et busselskap (Boreal).

Plandagen på onsdag ble viet Oppfølgingstjenesten og arbeidet med hvordan skolen kan bedre elevenes læringsutbytte. Elevmedvirkning er noe som må økes betydelig for å kunne nå målene i dette arbeidet. Elevene lærer bedre når de er med og legger premissene for innhold og metode i timene.

8. - 10.trinn hadde skoleårets første heldagsprøve i dag og for 8.trinns elevene var det den aller første noensinne. En lang dag med jobbing kun i et fag (norsk) er en god øvelse for heldagsprøver som kommer jevnt og trutt senere i ungdomsskolen, videregående skole og videre. Jeg ønsker alle elevene lykke til med de neste heldagsprøvene og husk at har du gjort ditt beste skal du være fornøyd.

Jeg nevnte litt om budsjettforslaget i forrige fredagsbrev. Forslaget inneholder en reduksjon med to årsverk fra august 2023. Først når kommunestyret har vedtatt budsjettet 8.desember vet vi hva det endelige budsjettet blir. Politikerne er klar over forslagets innsparinger i skolen og reduksjonen i årsverk.