5-7 trinn avsluttet uka med et flott foredrag på kulturscena om livet i vikingetida. Det blir som i dag, ofte bra når foresatte med stort engasjement leverer evidensbasert fagstoff med mye detaljer om for verden ellers den mest kjente delen av norsk historie. Jeg fikk med meg kun 20 minutter og det var kun et avtalt møte som fikk meg til å forlate kulturscena. Utvidet bruk av tidsriktige artefakter var med på å høyne kvaliteten og ikke minst bidra til variasjon i undervisningsituasjonen. Vikingtida har stått på programmet den siste tida i samfunnsfag for mellomtrinnet. Vi kunne gjerne hatt dette igjen flere ganger og oppfordrer også andre engasjerte foresatte til å ta kontakt.

Rune Aasgaard og jeg har for litt sida hatt et møte med Aremark historielag og her var det også mye spennede som ble lagt fram. Sammen skal vi lage et undervisningsopplegg og oppgradere bruken av lokalmiljøet i undervisningen. I forrige avsnittet snakket vi om vikingtida og Aremark er et område som nevnes flittig i kongesagaen fra vikingetida, men det er også en del spennende historie både tidligere og senere. Selv hørte jeg en historie fra historielaget som hørtes nesten for grusom ut til å være sant så det skal jeg sjekke mer om senere. Hva jeg fant ut får det vite utover våren en gang.

Når det nå er lettere å reise igjen så har skolen mottatt noen søknader om permisjoner for reiser. Primært ønsker skolen at reiser skal legges innenfor de 14 skolefrie ukene i året. Foresatte bestemmer selv om dere skal reise og uavhengig om dere får permisjon eller ikke, er dere selv ansvarlige for at tapt undervisning tas igjen. De fleste permisjonssøknader blir ikke innvilget.