1. april er dagen for å bli lurt. En ekstra uke inn sommerferien for å ta igjen litt fra covid-stenginga og innføring av hjelpe-til-hjemme fag har vært nevnt pluss mye mer.

I går var 5 - 7 trinn i Halden ishall. Det hadde blitt mye tid på skøyter og noen ansatte var preget av dette en stund etter besøket. Jeg har sett bilder av en fornøyd gjeng og bare fått gode tilbakemeldinger.

Slik aldersblandingen dette året er gjort på 5 – 7 trinn er optimalt ifølge eksperter. Skolen ønsker nå å gjøre aldersblandingen på samme måte også for ungdomsskolen kommende skoleår. Årets kontaktlærerne er snart i gang med å dele inn alle alderstrinn fra 4. – 9. trinn i to grupper. Gruppene deles inn etter pedagogiske prinsipper som i hovedsak vil være innenfor trivsel og læring. Søsken vil så langt som mulig ikke komme i samme klasse. Selv om vi ikke tar inn ønsker fra foresatte/elever så har kontaktlærer god oversikt over hvem som passer best sammen med hensyn på både trivsel og læring. Skolen har som mål å presentere klasseinndeling og kontaktlærere før 1.mai. Jeg har vært ved en skole før hvor foresatte/elever kunne sette opp ønskeliste og her er noen av utfordringene vi opplevde: noen var så mye venner i timene at de ikke fikk gjort noe - ønske om venn var ikke gjensidig fra den andre - var venner før sommerferien, men ikke etter - fikk ikke sitte ved siden av vennen sin i timene – har fått andre venner nå og forventer omvalg siden de andre har fått med seg venn i klassen.

1-2 trinn var i som vanlig på tur i dag. Jeg besøkte de ved gapahuken i lysløypa og det var god stemning. De fleste var opptatte da det er mye å finne på i skolen.