Åpen brannstasjon i Aremark lørdag 22.september

Aremark brannvesen

Brannvesenet i Aremark inviterer til Åpen brannstasjon lørdag 22. september 11-14.

Åpen brannstasjon er lagt opp som en familieaktivitet, der barn og voksne får gode råd om brannsikkerhet. Konkurranser, slokkedemonstrasjoner og brannbiler er noe av det man kan oppleve.
Det blir kunnskapsløype, vannspyling, brannbilkjøring, beltebilkjøring med mer. Vi vil gjerne at så mange barn som mulig kommer og er med på å sette fokus på brannforebyggging!
Brannverntjenesten vil være til stede hvor du kan betale en liten sum for å få sjekket ditt pulverapparat. I tillegg stiller Halden brannvesen med en feier som kan svare på det meste du måtte lure på når det gjelder brannforebygging. Vi holder i gang mellom 11.00 - 14.00 Velkommen skal du være!

Skremmende

- Åpen brannstasjon gir oss en unik mulighet til å formidle brannforebyggende budskaper til publikum i en tid på året da antall boligbranner ofte er økende. Om høsten trekker vi mer innendørs, og vi slår på belysning og varme, fyrer i peisen og tenner levende lys, sier Morten Buer i Aremark brannvesen.
54 prosent av alle familier har ikke avtalt møtested ute og ellers hva man skal gjøre i tilfelle brann, ifølge en ny undersøkelse. Brannsikkerhet i boliger står i fokus når brannvesen over hele landet inviterer til åpen brannstasjon i forbindelse med Brannvernuka i uke 38.
- Det skremmer at over halvparten av alle nordmenn ikke har tatt den viktige brannpraten med familien. En samtale rundt middagsbordet for å bli enige om møtested ved brann, hvem som skal ta med hvilke barn og så videre, er et enkelt tiltak for å øke tryggheten hjemme, sier Anders Rørvik Ellingbø. Han er branningeniør og leder for skadeforebyggende avdeling i forsikringsselskapet If.

Bør ha brannøvelse hjemme

1 av 4 hevder de har gjennomført brannøvelse og prøvd ut rømningsveiene hjemme, viser undersøkelsen som TNS Gallup nylig har utført for Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og If.
- Brannøvelse hjemme er noe vi ønsker at alle skal ha. Særlig hos barnefamilier er det viktig at de voksne har en avklart rollefordeling i tilfelle brann, slik at en unngår misforståelser i en kritisk situasjon der en kanskje ikke klarer å tenke klart. Et skrekkscenario er at noen går tilbake inn i et brennende hus fordi de ikke finner hverandre på utsiden, og så står den man leter etter trygt et annet sted ute, sier Morten Buer i Aremark Brannvesen.
 
Mediekontakter lokalt:
Morten Buer, Stasjonsleder Aremark Brannstasjon
Mobil: 92 69 45 66
Tips ein ven Skriv ut