Ønsker seg hoppbakke i Vestfjella

Camilla nær ute


– Vi har snakket om at vi ønsker oss både Aremarks første rundkjøring og hoppbakke i Vestfjella. Det kommer nok ikke til å skje, men hadde jo vært gøy da. Sier Camilla Glimsdal.

Hun er leder for ungdomsrådet i Aremark (ARUNG), og er stolt av å kunne være en stemme for ungdommer i hjemkommunen. 

– Hvorfor en rundkjøring, aner jeg ikke, men et ønske er et ønske. Dette er nok mer langsiktige ønsker fra ungdommens side, legger hun til. 

Navn: Camilla Glimsdal
Alder: 18 år
Stilling: skoleelev ved studiespesialiserende på Halden videregående skole
Familie: Tomas Glimsdal og Heidi Glimsdal som jobber på Fosbykollen. Har også en eldre søster Line, og yngre bror Øyvind.

Kampsak

– Jeg er jo en av de eldste i ungdomsrådet, og jeg er ikke redd for å si min mening. Vi skal jo være bindeleddet mellom oss ungdommer og de voksne. Det er kanskje ikke like lett å snakke med for eksempel ordføreren, hvis du er bare 14 år.

Glimsdal forteller at hun ble leder for ungdomsrådet for to år siden, men at rådet har ligget litt brakk. Av ulike årsaker kom de ikke skikkelig i gang den gangen, men nå er ungdommene i Aremark i siget. 

De har fått en viktig kampsak: de vil ha ungdomsklubben tilbake i eget bygg. Myrland ungdomsgård ble stengt, og i mellomtiden har ungdomsklubben fått midlertidige lokaler fordelt på flere rom i allbrukshuset Furulund. 

– Hvorfor ønsker dere ikke å være på Furulund?
–Jeg bruker jo ikke ungdomsklubben lenger selv, men jeg gjorde det mye da jeg var yngre. Jeg blir irritert når jeg tenker på det ungdommene har mistet. På Myrland hadde vi vårt helt eget sted, hvor vi kunne slappe av, gjøre lekser, lage mat og bare henge sammen. 

Hæla i taket

Sier hun og fortsetter:

–Furulund blir ikke vårt eget sted. Vi bare låner det. Det er mange av ungdommene som sier at det ikke frister like mye å komme dit nå, men de drar dit, fordi det er for kaldt å møtes ute nå på denne tiden. På Myrland kunne vi være opp mot 50 ungdommer. På Furulund er det ikke like mange. 

Hun legger til:

– På klubben på Myrland var det hæla i taket med røykmaskin og disco-lys. På Furulund kan man ikke spille like høy musikk, slik jeg har forstått. Siden det må tas hensyn til andre som bruker bygget. 

Glimsdal har troen på at politikerne i Aremark vil lytte til dem. 
– Jeg både tror og håper det. Men når det gjelder klubben, så må vi jo bare vente og se. Får vi et eget bygg, så har de hørt ungdommens største ønske. Men om vi ikke får det, så må vi bare gjøre det beste ut av det.

Camilla inne bredde.jpg

Fritidsaktiviteter

Det er ikke bare ungdomsklubben som er viktig for ungdomsrådet og Glimsdal. 
– Vi kunne tenke oss at det ble et litt bedre utvalg av fritidsaktiviteter her. Nå er det kun fotball og friidrett. Hvis du ikke liker det, så er det ikke mye igjen du kan bli med på. Jeg kunne tenke meg et håndball-lag for eksempel. Det har vi ønsket oss i mange år, men vi har ikke trenere.

Det er jo ikke veldig langt til Halden, men det kan bli litt slitsomt i lengden med tanke på at de fleste er avhengig av foreldre til å kjøre dem. Og i tillegg så er jo de mye flinkere enn oss, siden de kanskje har startet som 5-6åringer. Så det hadde jo blitt flaut å begynne der nå, hvert fall for meg

I tillegg kunne Glimsdal tenkt seg et møtested for ungdommen ute i tillegg til ungdomsklubben. 

–Et sted ute med noen krakker hvor vi kunne sitte og prate sammen, for eksempel ved bankbygget. Et sted hvor ungdommen kan henge, når ungdomsklubben er stengt om sommeren, for eksempel ved bankbygget hadde vært fint.  Det er i nærheten av Best-stasjonen og Joker. Da kan de som ikke har mopedlappen kjøre båt og parkere der. Det er heller ikke lange veien for å kjøpe noe, om man blir småsulten eller bare har lyst på noe godt.

Blir gjerne politiker

Glimsdal forteller at hun har planer om å utdanne seg til å bli enten lærer eller sykepleier, og at hun gjerne vil engasjere seg i politikken etter hvert.
–Jeg er medlem av Senterpartiet, så jeg får se om jeg skal engasjere meg mer der senere. Politikk er noe som virkelig interesserer meg. 

Har du noen forbilder?

– Da jeg var yngre så hadde jeg kanskje sagt en kjendis som Miley Cyrus, for hvem vil ikke bli kjendis? Men det har jeg nok vokst fra meg. Mine forbilder er mamma og pappa. Alle foreldre er irriterende til tider, men jeg synes at mamma og pappa gjør en god nok jobb som mine forbilder, til tross for at de er vanlige mennesker med en vanlig jobb.

– Så jeg kan ikke komme på noen andre enn dem. Både mamma og pappa motiverer meg til å gjøre det beste jeg kan, og de hjelper meg en del, kanskje mer enn jeg trenger også. Pappa er veldig engasjert i det som skjer i Aremark. Det er fint å ha en å diskutere med.

 

Tips ein ven Skriv ut