– Å stille ut i Strømsfoss Mølle er helt spesielt

Astrid Slettevold

– Et mekka for kunstnere. Slik beskriver Astrid Slettevold Strømsfoss Mølle. Det har allerede vært tre utstillinger i sommer, men det kommer flere.

Strømsfoss-kunst2

Veldig populært

Astrid Slettevold er fra Oslo, men har lagt sin elsk på Strømsfoss Mølle. Til tross for en ryggmargsskade som gjør henne avhengig av krykker, så er hun primus motor bak å fylle mølla med kunst og kunstnere hver sommer.

– Det er en takknemlig og inspirerende jobb. Jeg prøver å få på plass en blanding av amatører og profesjonelle kunstnere. Det er et populært utstillingssted. Jeg trenger nesten ikke drive oppsøkende virksomhet lenger. Kunstnere tar kontakt med meg for å få stille ut. Å stille ut i mølla er helt spesielt og lyset er fantastisk.

Tre utstillinger har allerede gått av stabelen.

– Den første var med kunstnere fra Sarpsborg og Halden. Det var klassiske, figurative malerier. Deretter kom Tom Paulsen og Bente Flote Hansen med kunst fra Haldenvassdraget, og nå sist var det Varierte Paletter fra Rakkestad. Utstillingene har vært godt besøkt. Det har i hvert fall vært over 1000 mennesker innom her, og jeg satser på minst 1000 til, kanskje enda flere, under de to siste utstillingene.

Først ut er Abstraksjon med utstilling av malerier og billedvev. Utstillingen åpner 5. juli og varer til 16.juli.

Sist ut er den store sommerutstillingen "Open Call".

– Det er en fellesforestilling for 20 kunstnere, men vi har plass til flere. Den åpner med vernissage 21. juli klokka 18 og kommer til å henge oppe til 13.august, forteller Slettevold.

Strømsfoss Mølle - eksteriør

Mange opplevelser

 

Det er åpent i galleriet på Strømsfoss Mølle fra 12-17 onsdag til fredag. Noen ganger er det lengre åpningstider.

– Er det andre ting som turister og andre kan oppleve her i Strømsfoss?

– Vi har jo cafeen og interiørbutikken Møllerens Hus som er veldig populær. Mølleren er her av og til og maler sitt eget mel som selges her, og det er et flott friluftsområde på Kanaltangen hvor en kan legge til med båt eller fiske om en liker det.

Slettevold forteller at mølla også kan leies ut til selskaper eller kurs.

– Vi har blant annet hatt et vellykket kurs i akt og krokimaling her.

 

Strømsfoss-kunst

– Jeg er forelska i Strømsfoss Mølle

Under Strømsfossdagen 12.august blir det ekstra aktivitet rundt galleriet.

– Det er litt væravhengig, men vi har planer om portrettmaling, utlodning av kunstverk og at kunstnere skal stå ute å male blant annet. Det blir spennende!

Dersom du ønsker å leie Strømsfoss Mølle, så kan du ta kontakt med Astrid Slettevold på 95201020.

– Jeg er litt forelska i Strømsfoss. Det er fantastisk her, sier Slettevold.

Tips ein ven Skriv ut