– Aremark kommune skal stå på egne ben

Andreas Lervik nært - rådhuset i bakgrunn

– Jeg lover innbyggerne stø kurs. Det blir ingen jordskjelv det første året. Det sier Aremarks rådmann Andreas Lervik (49) etter sine første arbeidsdager i kommunen.

Vil bygge et sterkt Aremark

Kommune- og fylkestingsvalget har resultert i et nytt kommunestyre.

– Vi har hatt og får et kommunestyre som er tydelige på at vi skal drive videre som Aremark kommune, og jeg skal bidra til å bygge et sterkt Aremark som skal stå på egne ben. Samtidig er det tøffe økonomiske kår, og vi venter spent på statsbudsjettet som setter de økonomiske rammene for driften.

– Hvordan har ditt møte med Aremark kommune vært foreløpig?

– Det har vært morsomme og spennende dager. Jeg opplever motiverte medarbeidere som virkelig ønsker å gjøre en god jobb for kommunen, og det laget gleder jeg meg til å lede og være en del av, sier Lervik.

Andreas Lervik portrett

Rådmann med gul hanekam

Lervik er et kjent navn i Aremark fra før av, men Andreas Lervik forteller at hans familierøtter stammer fra Vestlandet.

– Ulf Lervik fra Halden er søskenbarnet mitt.

Selv er han født og oppvokst i Sarpsborg og beskriver seg selv som en «etnisk sarping». Samfunnsengasjementet kom tidlig, og han har vært engasjert i organisasjonsarbeid siden ungdomstiden.

– Den gangen var jeg skikkelig raddis med palestinaskjerf og irrgul hanekam. Jeg var den første pønkeren i Sarpsborg, og litt eldre damer tviholdt på veskene sine, når jeg gikk forbi. Men jeg så absolutt skumlere ut enn jeg var, sier Lervik med et bredt smil.

I dag framstår Lervik litt annerledes. Hanekammen er forsvunnet for lengst og palestinaskjerfet erstattet med skjorte og slips. I yrkeslivet har han jobbet administrativt med næring i Fredrikstad kommune, og de siste fire årene vært fylkespolitiker for Ap i Østfold.

– Du har en litt uvanlig bakgrunn som rådmann, i og med at du kommer rett fra politikken?

– Ja, men det tror jeg er en fordel både for ansatte og politikere. Jeg evner å forstå politiske vedtak, og det er også viktig å si at det i Østfold ble praktisert parlamentarisme, så jeg skrev mine egne innstillinger.

Sier han og fortsetter:

Det at jeg er Ap-mann legger jeg fra meg i døra, og jeg kommer lojalt til å følge opp alle vedtak kommunestyret gjør. Alle rådmenn har jo politiske oppfatninger selv om de fleste ikke er like synlige som mine.

Får energi av musikk

Lervik forteller at selv om pønkeren er blitt borte, så er han fortsatt veldig musikkinteressert, og musikken skal helst være av det tunge slaget. Han nevner Dimmu Borgir som en favoritt samtidig som han også er glad i norsk rock som lokale Onkel Tuka og Jokke og Valentinerne.

– Musikk gir meg energi, og jeg bruker musikken aktivt til å sette meg selv i riktig stemning før et flammende innlegg for eksempel. Musikkinteressen deler jeg med samboeren min Hege, som kanskje er enda mer opptatt av metal enn meg.

I tillegg til samboer har Lervik to barn, Anders på 14 og Ingrid på 11 år. Han har vært ivrig sportsfisker og sykler og løper en del.

Å pendle til Aremark fra Sarpsborg ser han på som uproblematisk.

– Jeg hadde jo valget mellom å sykle til Fredrikstad eller kjøre bil til Oslo, så å kjøre hit er ingen ulempe, men jeg er spent på vinterføret. Sier Lervik.

Andreas Lervik foran rådhuset.JPG

Tips en venn Skriv ut