- Det er ille triveli’ å jobbe i Aremark

Sykepleiere på Fosbykollen - hovedbilde inne - tre ansatte

Det sier ansatte på Fosbykollen sykehjem som er på frierføtter etter nye kollegaer. – Her er det et lite, oversiktlig miljø med ansatte som har mye omsorg for de som bor og jobber her, sier Irene Westgaard, Anne Berit Sverd og Bodil Buer.

-Det sier seg selv at jeg trives innmari godt, for jeg har jobbet her i over 30 år, og jeg er ikke fra Aremark engang, men bor i Halden, sier Irene Westgaard med et stort smil til kollega og aremarking Bodil Buer.

Et generasjonsskifte

Også Buer har lang fartstid med 25 år bak seg i Aremark kommune, de siste 10 som sykepleier på Fosbykollen. 

Men det finnes andre med enda lengre fartstid som er på vei ut av yrkeslivet. Det er fem sykepleierstillinger som skal fylles, forteller virksomhetsleder Christian Gundersen.

-Her jobber det masse dedikerte mennesker med masse fagkunnskap som sørger for at både de som bor her og de som jobber her, har det så godt som mulig. Det har vært lite gjennomtrekk i Aremark til nå, fordi folk trives så godt i jobbene sine, men nå gjennomgår vi et generasjonsskifte med flere som går av med pensjon.

Alle får 16 års ansiennitet og gourmetkokker

For å gjøre det litt ekstra attraktivt å søke på stillingene tilbyr kommunen alle sykepleiere 16 års ansiennitet og en grunnlønn på 465.300 kroner. Dersom du har 16 års ansiennitet får du et tillegg på 15.000 kroner.

Kommunen kan til by tre 100 prosentstillinger og to 70 prosentstillinger i turnus med helgejobbing hver tredje helg.

-Vi har et lite og oversiktlig arbeidsmiljø, kantine med gourmetkokker på kjøkkenet og vakker natur rett utenfor døra. Det er fokus på at alle skal ha det trivelig på jobb, og det arrangeres påskelunsj, julelunsj og grillfest om sommeren.

Vil savne arbeidskameratene

I kantina er det god stemning. Kokk Tommy Thøgersen serverer pytt i panne med hjemmebakt brød og smør inspirert av gourmetrestauranten Slippen i Fredrikstad.

-Hemmeligheten er en blanding av meierismør og brunet smør som vispes sammen, forteller han. Samtalen går løst rundt bordet og stemningen er preget av smil og latter. Samtalen kommer inn på at en av sykepleierne skal gå av allerede i mai.

-Jeg kommer til å savne dere alle sammen sier hun.

Irene Westgaard og Bodil Buer er også på vei til kantina. De synes det er trist å miste gode kollegaer, men er klare for å ta imot de nye med åpne armer.

-Vi ønsker oss gjerne yngre folk og gjerne flere menn også. Vi har en mannlig helsefagarbeider her i dag, og det hadde vært hyggelig med flere.

Tar vare på hverandre

- Hva vil dere si til sykepleiere som vurderer å søke?

-At her er det folk som bryr seg, og det er «lov» å være ny. Du blir godt tatt imot, og er det sånn at du er alene på vakt og har et spørsmål eller ikke finner noe, så er det bare å ringe meg. Har jeg mulighet, så stikker jeg en tur opp på sykehjemmet og hjelper til. Det er en stor fordel med en bygd som Aremark, sier Bodil Buer.

- Vi har ikke bare fornøyde ansatte her, men også veldig fornøyde brukere. Vi scorer høyt på brukerundersøkelsene, og det henger nok sammen med at vi gjør det vi kan for at dette skal være et hjem for dem som bor her, ikke bare et sykehjem, avslutter virksomhetsleder Christian Gundersen.

Sykepleiere på Fosbykollen - foran hovedinngang.jpg

Tips ein ven Skriv ut