- Neste gang så blir det gull!

Henriette Jæger og 5 år gamle Erik Elias Nilsen 2

Det sier 16 år gamle Henriette Jæger i Aremark, selv om det ikke er tvil om at sølvet under mangekampen under Ungdoms-OL var en seier.

Den unge atleten pådro seg nemlig en ryggskade under de 7 friidrettsøvelsene, og måtte trosse sterke smerter for å vinne sølvmedaljen i Baku i Aserbajdsjan.

-Da var jeg glad for at jeg både er mamma og trener. Jeg kjenner henne så godt, at jeg visste hun kunne klare det, forteller Unn Merete Jæger.

- Ingenting er umulig i Aremark

Mandag 29.juli arrangerte ordfører Geir Aarbu en uhøytidelig hyllest av 16-åringens fenomenale innsats.  Dette er Aremarks første OL-medalje siden Bjørn Tangen stakk av med ett sølv og to gull i paralympiske sommerleker i Nederland i 1980, og to gullmedaljer i England i 1984.

Rundt 30 aremarkinger hadde møtt opp for å ønske henne velkommen hjem til bygda. Og det vanket mange gode klemmer og gode ord.

-Du er en fantastisk ambassadør for Aremark, og du skryter alltid av kommunen din når du blir intervjuet av media. Det setter vi pris på, og fortsett med det. Du viser oss at ingenting er umulig i Aremark, sa ordfører Aarbu.

Henriette Jæger og ordfører med stor sjekk.JPG

Han delte ut 5000 kroner i gave til til den unge stjernen som takk for idrettsprestasjonen.

- De skal jeg bruke på sminke og klær, sa Jæger med et stort smil, etter at ordfører Geir Aarbu hadde gitt som instruks at hun selv skulle bestemme hva de skulle brukes til.

- Sølvmedaljen skal henge på idrettshallen

Mamma og trener Unn Merete Jæger fortalte at siden Henriette selv sier at hun er litt rotete av seg, har de bestemt at sølvmedaljen skal rammes inn og henges opp på veggen i idrettshallen.

- Hun hadde ikke hatt sjanse til å hevde seg i idretten sin uten den frie tilgangen vi har hatt til Aremark idrettshall. Vi setter utrolig pris på det kommunen har bidratt med, legger hun til.

Til helgen venter NM for seniorer på Hamar på Henriette Jæger. Der har hun også sjanser på pallplassering, dersom alt klaffer, forteller Unn Merete Jæger. Henriette skal konkurrere i 100 og 200 meter.

Målet på lengre sikt er krystallklart.

- Neste gang jeg deltar i OL, så skal det bli gull, sier Jæger.

Henriette Jæger med far Hans Martin Jæger, ordfører Geir Aarbu og mor Unn Merete Jæger.JPG

Tips en venn Skriv ut