Tekststørrelse
A+ A-
Kontrast
farge.png lofi.png
Vær fra yr.no
Delvis skyet

Strømsfoss Mølle

Riksmuseum for møller og galleri

Strømsfoss Mølle ble bygd i 1897. Den var i drift til 1966. Mølla ble restaurert og istandsatt i 1995.

Møllemuseet
Møllemuseet
Omvisning i møllemuseet
Omvisning i møllemuseet
Kunstplakat for 2014
Kunstplakat for 2014
Kunst på mølla 20
Galleriet i Strømsfoss 20.06.12
Kammerkonsert i mølla
Kammerkonsert i mølla 22.06.12

Det er lagt ned utallige arbeidstimer og innsats for mølla opp igjennom årene. 12. august 1995 ble mølla offisielt åpnet for publikum og samme år ble mølla riksmuseum for møller. I samarbeid med norsk møllehistorisk forening er det samlet inn og restaurert mølleutstyr til et levende møllemuseum. Her har det blitt demonstrert prøvemaling av korn og det er salg av ferskt, sammalt hvetemel. I 2. og 3. etasje  er det åpent galleri med skiftende kunstutstillinger sommerstid. Det er turistinformasjon ved inngangen til mølla. Åpent hver dag unntatt mandager fra ca. 20. juni til ca. 10. august.

Mølla er fyrtårnet i Strømsfossområdet, og hele stedet har utviklet seg til et spennende turistområde. Hver sommer arrangeres Strømsfossdagen og stedet fylles opp med salgsboder, bil- og båtutstilling, underholdere og et yrende folkeliv. Møllerens hus har utviklet sin butikk til et helt unikt konsept som trekker mange besøkende til Strømsfoss hele året. Holth Landhandleri har 'alt' og det er et kjent begrep langt utover Aremarks kommunegrense. På Kanaltangen er det brygger, lavvo, scene og Stubbehytter. Det har vært Stubbefolkteater på Kanaltangen de siste årene med mange tilreisende fra fjern og nær. Det unike dampbåtmiljøet i kanalen, slusene og den vakre Haldenkanalen gjør området til en helt spesiell opplevelse.

Våren 2012 ble mølla restaurert innvendig. Det er mulig å leie mølla til ulike tilstelninger som bryllup, konfirmasjon, dåp, mindre konserter, seminar etc. Ta kontakt med Aremark kommune. Kombiner et arrangement i Mølla med en båttur på kanalen www.turisten.no og bestill mat med lokal tilsnitt av f.eks. Furulund Kafè.

Følg Strømsfoss Mølle på facebook

Det vil være turistinformasjon i Strømsfoss Mølle sommeren 2014. Åpent hver dag unntatt mandager fra 21. juni til 10. august. Kl. 13:00 til 15:00.

Det planlegges 4 utstillinger sommeren 2014:

31. mai til 1. juni Fotoutstilling. Arr. Halden Kameraklubb med flere. www.kanalfestival.no

20. juni til 25. juni Portrettkurs og utstilling av resultatene. Arr. Astrid Slettevold.

20. juni til 27. juli - Kollektiv utstilling med 9 kunstnere. Arr. Wenche Høidal

1. august til 24. august - Kunstutstilling med Frøydis Brun og Glenn Skibsted

Velkommen til Strømsfoss Mølle!